eur:
390.95
usd:
366.87
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Mentőalakulatok tagjai a Horvátország középső részén fekvő Drnis város közelében történt helikopter-baleset helyszínén 2023. június 21-én. Szolgálatteljesítés közben lezuhant a Magyar Légierő 2 Airbus H145-ös helikoptere a fedélzetén három emberrel. A mentőcsapatok megtalálták a helikopter roncsait, átkutatásuk során egyelőre két katona holttestét találták meg, harmadik társukat még keresik.
Nyitókép: MTI/HINA/Mario Strmotic

Helikopter-baleset: megtalálhatták a harmadik katona holttestét

Vélhetően a roncs temette maga alá, amit még a csütörtöki napon kiemelhetnek.

Ahogy arról korábban az Infostart is beszámolt, szolgálatteljesítés közben zuhant le egy magyar katonai helikopter szerdán Horvátországban. A gép légi kiképző gyakorlaton vett részt Zadar környékén, a fedélzeten hárman tartózkodtak. A mentőalakulatok korábban már megtalálták a gép roncsait és két áldozat holttestét, de a harmadik katona utáni keresés jelenleg is tart. Sajtóhírek szerint a helikopter egy acélkábelbe akadhatott bele, ami két hegycsúcs között volt kifeszítve.

Az M1 közszolgálati tévécsatorna helyszínen tartózkodó tudósítója csütörtök délelőtt arról számolt be, hogy megtalálhatták a helikopter-baleset harmadik áldozatát, akit a gép temetett maga alá – írja a Hirado.hu.

„Folyamatosan érkeznek a mentőegységek. A keresőhelikopter hangját is hallottuk az elmúlt percekben, sőt, láttuk is, tehát folyamatosan pásztázza a Cikola-völgyet. A helyi értesülések szerint a harmadik katonát a helikopter alatt találták meg, ez még nem megerősített információ” – fogalmazott az M1 tudósítója.

Közben a horvát N1 Info is arról számolt be, hogy a mentőalakulatoknak sikerült eljutniuk a roncsig. A lap nem hivatalos forrásból úgy tudja, a lezuhant helikopter maradványait még a csütörtöki napon kiemelik, mert feltehetően ez temette maga alá a harmadik holttestet. A helikopter roncsai mintegy 30–50 méterrel lógnak lefelé a szakadékban, maga a helyszín pedig nehezen megközelíthető a sziklák miatt.

Gulyás Gergely a Kormányinfón egyelőre annyit erősített meg, hogy semmi érdemi esély arra, hogy a harmadik katona életben legyen. A honvédség vezérkari főnöke egy különleges szakértői csoporttal utazott Horvátországba, ahol szakértői vizsgálat kezdődött horvátok és magyarok részvételével. Ennek eredményére még várni kell.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×