eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
H-47M2 Kinzsál orosz hiperszonikus rakéta, amelyet egy MiG-31-es hordoz. Forrás:Wikipédia
Nyitókép: Forrás:Wikipédia

Fájó csapást mértek az ukránokra az oroszok

Oroszország két-három napja csapást mért az ukrán katonai hírszerzés főhadiszállására - mondta el Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden a Rosszija 24 hírtelevízió adásában.

Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő korábban azt állította, hogy a Moszkva elleni keddi ukrán dróntámadás a "kijevi rezsim" válasza volt arra, hogy Oroszország vasárnap eredményes csapásokat mért egyik döntéshozatali központjára.

Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a keddi hadijelentést ismertetve azt mondta, hogy nagy hatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel csoportos csapásokat hajtottak végre olyan ukrajnai döntéshozatali központok ellen, ahol nyugati különleges szolgálatok irányításával orosz területen végrehajtandó terrorcselekményeket terveztek.

Az orosz külügyminisztérium kedd délután közleményt adott ki, amely szerint Oroszország fenntartja magának a jogot, hogy a lehető legkeményebb intézkedéseket hozza a kijevi rezsim által elkövetett "terrortámadásokra" válaszul. A dokumentum szerint a "kijevi rezsimmnek" nyújtott nyugati támogatás egyre vakmerőbb bűncselekményekre, köztük terrorcselekményekre, a nemzetközi humanitárius jog megsértésére és háborús bűncselekményekre ösztönzi az ukrán vezetést.

Az orosz diplomáciai tárca szerint a NATO tisztviselőinek biztosítékai, miszerint Ukrajna nem fog mélyen orosz területre irányuló csapásokat indítani, képmutatásnak bizonyultak.

A Moszkva elleni ukrán támadásról az Infostarton is beszámoltunk. Orosz hivatalos jelentések szerint legalább nyolc, távolról irányított repülőszerkezetet lőtt le az orosz légvédelem.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×