eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Nyitókép: Digital Vision/Getty Images

Tízéves gyerekeket dolgoztattak éjjel egy McDonald's-ban

Egy Louisville-ben található éteremben két tízévest is beállítottak a pult mögé, volt, hogy éjjel kettőkor is dolgoztak még.

A gyerekek kizsákmányolására az USA délkeleti részén megfigyelt, gyerekmunkával kapcsolatos visszaélésekkel kapcsolatos vizsgálódások során bukkantak rá. A munkaügyi minisztérium szerint három franchise, amely több mint 60 gyorséttermet üzemeltet Kentucky, Maryland, Indiana és Ohio területén, 305 gyermek esetében szegte meg a munkaórákra és a munka jellegére vonatkozó előírásokat - írja a CNN.

Megkeresték a három céget, a Bauer Foodot, az Archways Richwoodot és a Bell Restaurant Groupot is, melyek azonban nem kommentálták a felfedezést.

"A minisztérium bér- és munkaügyi osztályának nyomozói a szövetségi munkaügyi törvények számos megsértése között két 10 éves gyermek dolgoztatását is felfedeztek. A két 10 éves gyermeket foglalkoztatták, de nem fizettek nekik, és néha hajnali 2 óráig dolgoztak" - derült ki.

A három franchise-üzemeltetőre összesen 212 754 dollár pénzbüntetés vár a gyermekmunkát érintő jogsértések miatt, áll a közleményben.

"A munkáltatók túl gyakran nem tartják be a gyermekmunkára vonatkozó törvényeket, amelyek védik a fiatal munkavállalókat. Semmilyen körülmények között sem szabadna, hogy egy 10 éves gyermek egy gyorsétterem konyhájában dolgozzon forró grillezők és közelében" - szerepel a jelentésben.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×