eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Arcvédő pajzsot viselő rendőr járőrözik Mexikóváros egyik utcáján 2020. április 22-én.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Sashenka Gutiérrez

Tíz gödörben, 26 halott embert találtak

Legalább 26 holttestet találtak titkos sírokban a mexikói Tecoman településen, a nyugati Colima államban.

"Eddig tíz titkos gödröt találtak, benne 26 ember maradványaival és csontjaival" - közölte Héctor Javier Peńa, a colimai eltűntekkel foglalkozó különleges ügyészség vezetője egy közleményben.

A maradványokat drónok és kutyák segítségével találták meg Cerro de Ortega településen, Tecoman településen, ahol 2018 óta számos titkos temetést azonosítottak.

Az ásatások folytatódnak, és a hatóságok nem zárják ki, hogy további maradványok is lehetnek.

A Csendes-óceán partján fekvő Colima állam a kábítószer-kereskedelmi útvonal egyik jelentős állomása: a kikötőket a csempészek kábítószer vagy olyan anyagok csempészésére használják, mint a fentanil, egy opioid fájdalomcsillapító, amely akár ötvenszer erősebb lehet a heroinnál.

Mexikóban több mint 340 000 gyilkosságot és mintegy százezer eltűnést jegyeztek fel, amelyek elkövetését többnyire bűnözői csoportoknak tulajdonítanak, amióta 2006 végén harcot indítottak a kábítószer-kereskedők ellen.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×