eur:
393.36
usd:
367.69
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: police.hu

Fűvel kereskedett, felakasztották

Egy kilogramm marihuána kereskedelmében volt benne, már feleennyi mennyiségért is halálbüntetés jár Szingapúrban.

Szingapúrban akasztással kivégeztek egy férfit, akit egy kilogramm kannabisz kereskedelméért ítéltek el - közölték a hatóságok, figyelmen kívül hagyva a külföldi felhívásokat, hogy vizsgálják felül a kivégzést és töröljék el a halálbüntetést a városállamban.

"A 46 éves szingapúri Tangaraju Suppiah ítéletét a Changi börtönben hajtották végre" - közölte a helyi börtönszolgálat szóvivője.

A férfit annak ellenére végezték ki, hogy az ENSZ Emberi Jogi Főbiztossága (OHCHR) előző nap felhívást intézett a szingapúri hatóságokhoz, hogy "sürgősen gondolják át" a tervezett akasztást.

Richard Branson brit milliárdos, hétfőn szintén sürgette a városállamot, mondjon le Suppiah kivégzéséről, azzal érvelve, hogy a férfi soha nem kezelte a kannabiszt, amiért elítélték. Egyben bírálta az ügy során elkövetett hibákat, ahogyan az emberi jogi aktivisták és az elítélt családtagjai is.

A szingapúri belügyminisztérium azonban kedden cáfolta Branson állításait, és közleményében azzal vádolta, hogy nem tiszteli a szingapúri bírákat és a városállam igazságszolgáltatási rendszerét.

Tangaraju Suppiahot 2018-ban halálra ítélték, mert részt vett 1,01 kilogramm kannabisz kereskedelmében, ami kétszerese annak a mennyiségnek, amiért a világ egyik legszigorúbb drogellenes államában, Szingapúrban halálbüntetés jár.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×