eur:
390.67
usd:
366.13
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Füst gomolyog a szudáni főváros, Kartúm egyik negyedében 2023. április 16-án. Előző nap harcok robbantak ki az ország tényleges vezetőjének, Abdel-Fattah Burháninak a riválisa, Mohamed Hamdan Daglo tábornok vezette Félkatonai Gyors Támogató Erők (RSF) és a hadsereg között. Az összecsapásokban legkevesebb 56-an meghaltak és hatszázan megsebesültek.
Nyitókép: MTI/AP/Marvan Ali

Szijjártó Péter újabb magyarmentést jelentett be

A külügyminiszter szerint mindannyian jól vannak és folyamatos velük a kapcsolat.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető jó hírekről számolt be az evakuációs műveletekkel kapcsolatban, aláhúzva, hogy kollégái személyes kapcsolatban vannak azokkal a magyarokkal, akik már Etiópiába vagy Dzsibutiba jutottak, és jelenleg a papírmunkát végzik a hazatérés érdekében.

Majd hozzátette, hogy már mindössze két magyar állampolgár van a szudáni fővárosban, Kartúmban, ahol a harcok zajlottak.

"A többiek összesen nyolcan már nagyon közel állnak ahhoz, hogy a megbeszélt biztonságos pontokon találkozzanak a nagykövetségek, illetve a térségbeli konzulátusok odadelegált kollégáival"

- mondta.

"Remélem, hogy néhány órán belül itt is újabb jó hírekkel szolgálhatunk" - fogalmazott. Szijjártó Péter hangsúlyozta: az érintett nyolc ember mind jól van, folyamatos velük a kapcsolat, voltak, akik még képet és videót is küldtek az aktuális helyzetükről. "Természetesen folyamatosan tájékoztatni fogom önöket (...) az evakuációs műveletek állásáról" - emelte ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×