eur:
392.38
usd:
365.69
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
A 2024-es amerikai elnökválasztáson újrainduló Donald Trump volt amerikai elnök újságíróknak nyilatkozik a texasi Waco városban tartott kampányrendezvénye után Floridába tartó repülőgépe fedélzetén 2023. március 25-én. Trump ellen 2023. március 30-án a New York-i kerületi ügyész, Alvin Bragg vizsgálata nyomán vádat emeltek hallgatási pénz fizetésének ügyében.
Nyitókép: Evan Vucci

"Szexuális zaklatás" - Demokrata segítséggel perli Donald Trumpot egy nő

E. Jean Carroll egy évtizedekkel korábbi történettel citálja bíróságra a volt amerikai elnököt.

Polgári peres eljárás elé néz Donald Trump. A volt amerikai elnököt a 79 éves E. Jean Carroll citálja bíróságra nemi erőszak vádjával - tudósít a BBC. Az ügy most lép az esküdtszék kiválasztásának fázisába.

Donald Trump tagadja a konkrét vádat, mely szerint csaknem 3 évtizeddel ezelőtt (1995 vagy 1996) egy manhattani áruházban rárontott a nőre. Szerinte a nő egyszerűen nyilvánosságot akar.

Carrol története szerint egy fehérneműboltban találkoztak, ahol Trump felvetette a nőnek, hogy a kiválasztott fehérneműt próbálja fel előtte, majd ellenkezve falhoz lett szorítva. Az esetet állítása szerint azért nem jelentette korábban, mert sokkos állapotban volt, de két barátnőjének már akkor beszélt a felzaklató eseményről.

A vádat 2019-ben terjesztette elő.

Donald Trump reakciójának része az is, hogy a nő "nem az ő típusa".

Az eljárás a várakozások szerint 2 hétig tarthat, a volt elnök nem köteles részt venni rajta.

Noha az ügy nem büntetőügy, "csak" polgári peres - a büntetőjogi "időablak" régen lejárt -, a politikusra nézve súlyosak lehetnek a következmények. Ha a nő nyer, az első alkalom lenne, hogy volt elnököt jogilag felelősségre vonnak szexuális zaklatásért.

Donald Trump közben más ügyekben is az igazságszolgáltatás "vendége", több mint kéttucatnyi bűncselekménnyel vádolják, például hogy egy felnőttfilm-színésznőnek fizethetett kettejük ügyének elhallgatásáért, valamint amiatt is felelnie kell, hogy tüzes hangú beszéde után történt a Capitolium megtámadása 2021. január 6-án.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×