eur:
389.78
usd:
363.67
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
3D Rendering jet engine, close-up view jet engine blades. Blue tint
Nyitókép: Rost-9D/Getty Images

Zokogtak az utasok a kigyulladt repülőn - videó

A kigyulladt Boeing 737-800 az American Airlines flottájának tagja, mely vissza kényszerült térni kiindulási repterére.

Valószínűleg madarak repülhettek a Columbusból Phoenixbe tartó repülőgép hajtóművébe a Szövetségi Légügyi Hivatal tájékoztatása szerint. A személyzet mellett 173 utas ült a gépen - írja a Sky News.

Az ijesztő esetet követően a földet érés rendben ment, senki sem sérült meg, és a gép saját motorját használva gurult vissza a kapuhoz az American Airlines közleménye szerint.

"A repülőgépet karbantartás miatt kivontuk a forgalomból. A biztonság a legfőbb prioritásunk, köszönjük utasaink megértését" - tette hozzá a közlemény. A Columbusban található John Glenn nemzetközi reptér közleménye szerint mentőcsapatok segítségére is szükség volt a repülőgép személyzetének, de nem kellett lezárniuk a repteret az eset miatt.

Az utasok rögzítették is az ijesztő esetet: a felvételen látszik a lángoló hajtómű, illetve hallható a kapitány hangja, aki arról tájékoztatja utasait, hogy "elvesztették a kettes számú hajtóművet" madarak miatt.

A repülő egyik utasa az NBC News cikkében arról beszélt, miután lángokban tört ki a hajtómű, hallotta, ahogy mások zokogni kezdenek.

"A szívem megszakadt értük. Hallottam, ahogy sírnak, én is csak arra vágytam, hogy mind megússzuk "- mondta.

Márciusban a SouthWest Airlines egy Kubából Floridába tartó járatát érte hasonló eset, a madarak a hajtóművel és a gép orrával ütköztek. Visszafordulása után az a gép is rendben landolt, utasainak egy része a vészkijáraton hagyta el azt.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×