eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Nyitókép: Rawf8/Getty Images

Kínai ügynököket vettek őrizetbe New Yorkban

A helyi kínaiak zaklatása és elhallgattatása volt a feladatuk a gyanú szerint.

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) őrizetbe vett két embert New Yorkban, aki a hatóságok gyanúja szerint kínai ügynökként dolgozott azzal a megbízatással, hogy zaklasson és elhallgattasson az Egyesült Államokban élő kínaiakat.

Az illetékes szövetségi kerületi ügyészség szóvivője azt közölte, hogy a kínai negyedben (Chinatown) őrizetbe vett két ember összefüggésbe hozható a kínai rendőrség illegális műveletével, amelyet

egy New Yorkban kialakított kínai "nem hivatalos rendőrőrszobáról" irányítottak.

A "kirendeltséget" tavaly ősszel egy bírósági felhatalmazással tartott házkutatás során az amerikai hatóságok felszámolták - számolt be a New York keleti részéért felelős kerületi ügyészség szóvivője.

Az amerikai igazságügyi minisztérium emellett megvádolt 34 kínai rendőrségi tisztviselőt azzal, hogy a kínai kormányról kritikus véleményt megfogalmazó, az Egyesült Államokban élő kínaiakat zaklattak. A bejelentés szerint mind a 34 ember Kínában él, és tagja az úgynevezett "912 Különleges Program Munkacsoportnak", amelyet az amerikai vádhatóság szerint a kínai kormány abból a célból működtet, hogy az internetes befolyásszerzés eszközével alakítsák a Kínáról, illetve a Kínai Kommunista Pártról a világban élő véleményeket.

Az amerikai-kínai viszonyról itt hallhat további részleteket:

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×