eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Ukrán katonák és a kiképzésüket irányító brit tisztek tisztelegnek az áldozatok előtt az Ukrajna elleni háború megindításának első évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen a délkelet-angliai Lydd katonai támaszponton 2023. február 24-én.
Nyitókép: MTI/AP/PA/Gareth Fuller

Szlovák védelmi miniszter: Magyarországon ukrán katonákat képeznek ki – a HM cáfol

Jaroslav Naď a szlovák külügyminisztérium által szervezett lakossági fórumon mondta ezt Nagymihályban. A Honvédelmi Minisztérium közölte, nem változott a magyar álláspont, a Magyar Honvédség csak humanitárius célból vesz részt ukrán katonai egészségügyi szakemberek kiképzésében.

A védelmi miniszter Rastislav Káčerrel, a külügyi tárca vezetőjével együtt válaszolt a résztvevők kérdéseire – írja a parameter.sk szlovákiai magyar portál. A híroldal a hitelesség kedvéért még a beszélgetés hangfelvételét is leközölte.

A #HlbokáOnline beszélgetéssorozat 23. részét forgatták a kelet-szlovákiai Nagymihályban, amelyre egy oroszbarát csoport is bejutott. Tagjai hangosan zúgolódtak a szlovák kormány Ukrajnát segítő politikája miatt, mire Jaroslav Naď azt mondta nekik: "ki másnak segítenénk, ha nem a szomszédunknak"?

Egy bekiabáló viszont azzal vágott vissza, hogy bezzeg Magyarország kimaradhat ebből az egészből. A szlovák védelmi miniszter erre a következő választ adta: "A magyarok is segítenek - az, hogy ön erről nem tud, és terjed a propaganda arról, hogy ők nem segítenek, az egy dolog.

De vajon arról van tudomása, hogy a területükön folyik az ukrán katonák kiképzése?

Talán erről nem is tud."

A szlovákiai portál emlékeztet rá: az Orbán-kormány az ukrajnai háború kezdete óta azt hangoztatja, hogy az ukránok katonai megsegítése – a nekik történő fegyverszállítás – tévút, ezért Magyarország a környéken egyedüli országként nem is küldött semmilyen katonai felszerelést.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×