eur:
393.84
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Jaroslav Nad szlovák védelmi miniszter beszédet mond a szlovák légierő hejcei katasztrófájának tizenhatodik évfordulóján tartott megemlékezésen a hejcei emlékműnél 2022. január 19-én.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Reagált a Honvédelmi Minisztérium a szlovák védelmi miniszter állítására

Jaroslav Naď szerint magyar területen folyik ukrán katonák kiképzése, a tárca szerint a magyar álláspont változatlan, és csak humanitárius célból vesz részt ukrán katonai egészségügyi szakemberek kiképzésében.

Mint az Infostart is beszámolt róla, Jaroslav Naď szlovák védelmi miniszter egy nagymihályi lakossági fórumon azt mondta egy hallgatói észrevételre, amely Szlovákia ukrajnai katonai szerepvállalását vitatta, szemben a magyar távolságtartással, hogy "a magyarok is segítenek – az, hogy ön erről nem tud, és terjed a propaganda arról, hogy ők nem segítenek, az egy dolog. De vajon arról van tudomása, hogy a területükön folyik az ukrán katonák kiképzése? Talán erről nem is tud."

A kijelentés nyomán megkerestük a Honvédelmi Minisztériumot, hogy valóban folyik-e jelenleg külföldi katonák kiképzése Magyarországon. A tárca a válaszában megerősítette, hogy Magyarország álláspontja az orosz–ukrán háború ügyében nem változott: "a béke pártján állunk, és nem támogatunk semmilyen olyan lépést, ami a háború eszkalációjához vezet – ezért nem küldünk sem fegyvert, sem katonákat Ukrajnába."

Azt azonban megjegyzi a minisztérium, hogy szomszédos országként, Magyarország története legnagyobb humanitárius akciója keretében segíti a bajbajutottakat és a segítségre szorultakat. "Ennek jegyében

segítettünk sebesült ukrán katonák kórházi ellátásában, a Magyar Honvédség pedig szintén humanitárius célból vesz részt ukrán katonai egészségügyi szakemberek kiképzésében is"

– áll a HM válaszában.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Ismét mozgolódik a magán-nyugdíjpénztári piac, a meglévő négy szolgáltató száma lefeleződik: nyártól már csak a Budapest és a Horizont Magánnyugdíjpénztár marad. A számok azt mutatják, hogy magasabb összegre lett jogosult a megmaradt 51 ezer pénztári tag, mint az a több mint 3 millió, aki 13 éve a kilépés mellett döntött. Csakhogy a maradóknak is választaniuk kell, ha elérik a nyugdíjkorhatárt, és úgy tűnik, hacsak nem haladja meg jelentősen a pénztári járadék összege az állami nyugdíjat, érdemesebb inkább a visszalépés mellett dönteni. Mutatunk egy hüvelykujjszabályt, ami segíthet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×