eur:
395.5
usd:
366.66
bux:
65459.02
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Robogóval közlekedő helyi lakosok egy összedőlt épület romjai előtt a földrengés sújtotta délkelet-törökországi Adiyamanban 2023. február 19-én, tizenhárom nappal a Dél-Törökországot és Észak-Szíriát sújtó 7,7-es és 7,6-es erősségű két földrengés után. A természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma meghaladja a 45 ezret.
Nyitókép: MTI/EPA/Erdem Sahin

Kiszámolták, hogy mekkora kárt okozott a törökországi földrengés, döbbenetes szám jött ki

A 100 milliárd dollárt (35,45 ezermilliárd forint) is meghaladják a törökországi földrengés okozta károk, az ENSZ a jövő héten donorkonferenciát rendez az összeg előteremtésére - jelentette be a világszervezet Fejlesztési Programjának törökországi irodavezetője.

A jelenleg Törökországban tartózkodó Luisa Vinton videokonferencián apokaliptikusnak minősítette a földrengés által leginkább sújtott dél-törökországi Hatay tartományban uralkodó állapotokat, aláhúzva, hogy házak százezrei semmisültek meg a katasztrófában.

"Sok a szükség és nagyon kevés a rendelkezésre álló eszköz" - jelentette ki Vinton, aki elmondta azt is, hogy bár ez az összeg is csak előzetes becslés, egyelőre ennyiről rendeznek adományozó konferenciát március 16-án Brüsszelben.

A február 6-i, Törökország és Szíria határvidékét sújtó földrengésben

több mint 52 ezren vesztették életüket,

rengeteg embert álmában ért a halál.

A Világbank korábban 34,2 milliárd dollárra (12 ezermilliárd forint) becsülte a törökországi károkat.

A becslések nem térnek ki Szíria északi részére, ahová egyelőre a humanitárius segélyek bejuttatása is sokkal nehezebb az országban 2011 óta dúló polgárháború miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×