eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Autók haladnak át sötétedéskor a kijevi Függetlenség terén 2022. október 31-én. Ukrajnában egyre több áramkimaradásra lehet számítani az energetikai infrastuktúrát célzó orosz légitámadások miatt.
Nyitókép: Andrew Kravchenko

Kijev várja a meghívást a NATO-ba

"Arra számítunk, hogy Ukrajna a vilniusi NATO-csúcson meghívást kap, és megkezdődik a csatlakozási folyamat a szövetséghez."

Ukrajna reméli, hogy a legkorábban idén nyáron meghívást kap a NATO-csatlakozásra - közölte Ruszlan Sztefancsuk ukrán házelnök szombaton az ukrán televízióban.

"Arra számítunk, hogy Ukrajna a vilniusi NATO-csúcson meghívást kap, és megkezdődik a csatlakozási folyamat a szövetséghez" - mondta Sztefancsuk.

Sztefancsuk szerint a jelenleg folyó Müncheni Biztonságpolitikai Konferencia során "már vitatják az Ukrajna NATO-ba történő meghívásával kapcsolatos kérdéseket".

A NATO-csúcsot a tervek szerint július 11-12-én tartják a litván fővárosban.

Az Ukrajna elleni orosz támadás kezdete után tartott tárgyalásokon Kijev közölte, hogy lemond az észak-atlanti szövetséghez való csatlakozáshoz fűzött reményeiről. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azonban a megszállt ukrán területek formális orosz bekebelezése után gyorsított NATO-csatlakozási eljárást szorgalmazott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×