eur:
387.81
usd:
359.74
bux:
69266.93
2024. május 10. péntek Ármin, Pálma
Abstract Technology Binary Code Dark Red Background. Cyber Attack, Ransomware, Malware, Scareware Concept
Nyitókép: WhataWin/Getty Images

Horror összegeket lovasítottak meg az észak-koreai hackerek

Minden korábbinál nagyobb kárt okoztak 2022-ben a kommunista rezsim hackerei – derült ki egy eddig bizalmas ENSZ-jelentésből.

A világszervezet szakértőinek becslése szerint tavaly észak-koreai hackerek 630 millió és 1 milliárd dollár közötti összegre tettek szert kiberbűncselekmények elkövetésével, ami azt mutatja, hogy „2022 rekordév volt az észak-koreai virtuális tolvajok számára”.

A dpa német hírügynökség birtokába jutott dokumentum szerint a megelőző hat évben az észak-koreai hackerek össesen mintegy 1,2 milliárd dollárt zsákmányoltak, a pénzt a kommunista rezsim nukleáris arzenálja és ballisztikus rakétái fejlesztésére fordítja.

Címlapról ajánljuk
Ausztria kiengedte a szellemet a palackból: küszöbön a 41 órás munkahét?

Ausztria kiengedte a szellemet a palackból: küszöbön a 41 órás munkahét?

Nagy port kavart a közelmúltban Ausztriában a gazdaság különböző területeiről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványa , hogy a munkaidő sokak által sürgetett csökkentése helyett inkább növeljék a heti munkaidőt, mégpedig 41 órára. A javaslatot közvetve felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×