eur:
392.88
usd:
366.67
bux:
66311.89
2024. április 25. csütörtök Márk
MTI/EPA/Jurij Kocsetkov
Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

USA: egy jel alátámasztja, hogy Oroszország szenved a szankcióktól

Az amerikai védelmi minisztérium szóvivője egy tegnapi sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy Oroszország egyre nagyobb mértékben támaszkodik észak-koreai és iráni fegyverszállítmányokra.

Sabrina Singh szerint ez pedig azt bizonyítja, hogy a nyugati szankciók jelentősen korlátozzák az orosz hadiipar képességeit. A Portfolio azt írja, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője annak apropóján beszélt, hogy tegnap szankciókat vetettek ki az orosz Wagner-csoportra, nemzetközi bűnszervezetként azonosítva a zsoldosbrigádot.

Sabrina Singh és a Pentagon úgy látja, a Wagner-csoport jelentős részben Észak-Koreából szerzi be fegyvereit, lőszereit, melyeket szerintük emberiségellenes bűncselekményekhez használnak.

"Mindez azt mutatja, hogy az orosz készletek elég gyorsan fogynak” – mondta Sabrina Singh, aki szerint ez elsősorban a nyugati szankciók hatékonyságát bizonyítja.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 17:02
×
×
×
×