eur:
394.28
usd:
370.46
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Nyitókép: Rawf8/Getty Images

Afgán tábornokot és orvlövészt fogtak a hatóságok

Terrorizmus gyanújával letartóztattak csütörtökön a szerb hatóságok két migránst egy Szabadka melletti menekülttáborban. Az RTS szerb közszolgálati televízió szerint két afgán állampolgárról van szó, akik ellen Franciaország korábban körözést adott ki.

Az RTS úgy értesült, hogy az afgánok egyike tábornok, a másik pedig orvlövész. A Tanjug szerb hírügynökség - névtelenséget kérő belügyminisztériumi forrásokra hivatkozva - megerősítette az állítást.

A rendőrség mindössze annyit közölt, hogy a két ember ellen "különböző bűncselekmények" miatt nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

Közleményben hozzátették, hogy a rajtaütésen összesen 109 migránsra bukkantak, akik közül 25-öt találtak "biztonsági szempontból gyanúsnak", emellett pedig fegyvereket, lőszereket és kábítószert is lefoglaltak.

A szerbiai menekültügyi főbiztosság decemberben bejelentette, hogy jelentősen, 101,65 százalékkal nőtt idén azoknak az illegális bevándorlóknak a száma Szerbiában, akik megfordultak a befogadóközpontokban. A legtöbb illegális bevándorló Ázsiából és Afrikából érkezik Szerbiába.

A migrációs válság tetőpontján, 2015-ben körülbelül egymillió illegális bevándorló haladt át az úgynevezett nyugat-balkáni útvonalon, amelynek Szerbia is része. A hivatalos adatok szerint az illegális bevándorlás legnépszerűbb útvonala még mindig a nyugat-balkáni szárazföldi út.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×