eur:
390.61
usd:
364.86
bux:
68229.36
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Artemivszk, 2015. február 27.Ukrán katonák integetnek páncélozott harcjárművükön a kelet-ukrajnai Artemivszk település közelében 2015. február 27-én. A nap folyamán az ukrán hadsereg megkezdte a nehézfegyverek kivonását a front menti ütközőzónából. (MTI/EPA/Anasztaszja Vlaszova)
Nyitókép: (MTI/EPA/Anasztaszja Vlaszova)

Ukrajnában egyre többen hisznek az oroszok kiűzésében

Az országban élők túlnyomó többsége már biztos benne, hogy Ukrajna visszaszerzi elfoglalt területeit

A Rejting közvéleménykutató november 20-21. között felmérést végzett az ukránok körében az ország jövőjét illetően - karpatalja.ma.

A megkérdezettek 85 százaléka gondolja úgy, hogy ukrán győzelem születik, melynek eredményeként az ideiglenesen megszállt területeket, beleértve a Krímet és Donbaszt is visszafoglalja Ukrajna. Márciusban ez az adat 74 százalék volt.

A válaszadók véleménye megoszlik a kérdést illetően, hogy mikor kezdjék el a megszállt területek újjáépítését: 44 százalékuk szerint a lehető legkorábban meg kell kezdeni, 52 százalékuk szerint érdemes várni a háború végéig.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Fontos üzenetet kapott a magyar kormány a hitelminősítőtől

Fontos üzenetet kapott a magyar kormány a hitelminősítőtől

Magyarországnak hiteles költségvetési menetrendre van szüksége a jelenleg érvényben lévő adósbesorolásának alátámasztásához - nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek Gabriel Forss, az S&P Global Ratings elemzője. A hitelminősítő szerint a kormány által nemrég meghirdetett költségvetési csomag azt támasztja alá, hogy a kabinet komolyan veszi a fiskális helyzet megoldását és alapforgatókönyvükben azzal számolnak, hogy 2024 későbbi szakaszában egy hiteles konszolidációs csomagot jelent be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×