eur:
394.03
usd:
368.9
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Újoncok kiképzésen vesznek részt a dél-oroszországi Rosztovi terület egyik gyakorlóterén 2022. október 4-én. Az orosz védelmi miniszter szerint több mint 200 ezer embert soroztak be az Ukrajna elleni háború miatt szeptember 21-én elrendelt részleges mozgósítás keretében.
Nyitókép: Arkagyij Budnyickij/MTI

Ez történik az orosz katonákkal, ha nem akarnak harcolni - videó

A közösségi médiában megjelent videó azt mutatja be, mi vár a parancsmegtagadókra.

Bár több - orosz és ukrán - forrás is azzal a kommenttel tette közzé a videót, hogy a katonákat azért viszik el a rendészek, mert nem akarnak Ukrajnában harcolni, magából a videóból ez nem derül ki egyértelműen, hiszen alig hallani, hogy mit mond a katonák felettese az esőben - írja a portfolio.hu.

Mindenesetre az látható, hogy a katonai rendészek keményen fellépnek a két katona ellen, kezüket hátra kötve, erőszakkal hurcolják őket el, függetlenül attól, hogy aligha van reális esélye annak, hogy megszökjenek.

Az egyik hozzászóló ezt írta: "A mozgósított oroszoknak nincs más választásuk: vagy háborúba indulnak és ott halnak meg, vagy börtönbe mennek és ott halnak meg. Sajnálom az embereket. Megérteném Oroszországot és Putyint, ha Oroszországot megtámadnák. De amit a népével és Ukrajna népével művel, az szégyenletes és gyáva tett."

Egy másik kommentelő pedig csak annyit fűzött a videóhoz: "ez az erőszak már nem tarthat sokáig."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×