eur:
393.75
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója nyilatkozik a sajtó képviselőinek a Tesla Gigafactory nevű gyárának építési területén a Berlin szomszédságában fekvő Grünheidében 2020. szeptember 3-án. A Tesla első európai gyára várhatóan 2021 júliusában kezdi meg a működését.
Nyitókép: MTI/EPA/Alexander Becher

Nagy jogi háború kezdődik Elon Musk és a Twitter között

Az első meghallgatást már ki is tűzték keddre. A Twitter jogi csapata egy szeptemberi négynapos tárgyalást szeretne, míg Elon Musk későbbi tárgyalást szorgalmaz.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója ellenperben tervezi megtámadni a Twittert annak érdekében, hogy felrúgja a megvásárlásáról szóló 44 milliárd dolláros megállapodást, írja a a vg.hu. Az ügyhöz közel álló források szerint a perrel Musk jogi csapatának célja, hogy időt nyerjen, és a Twitteren működő botokról információt gyűjtsön. Musk ugyanis ezekre hivatkozva állt el a médiavállalat megvásárlásától.

A milliárdos áprilisban részvényenként 54,20 dollárt ígért a Twitterért, amely – a kezdeti ellenállás után – elfogadta az ajánlatot. Musk azonban néhány napja közölte, hogy visszalép a cég megvételétől, mire a vállalat beperelte őt, hogy rákényszerítsék a 44 milliárd dolláros felvásárlás befejezésére. A Twitter azzal vádolta, hogy „szokatlan" és „rosszhiszemű” lépéseket tett, amelyek helyrehozhatatlan károkat okoztak a platformnak, és mélybe taszították a részvények árfolyamát.

A delaware-i bírósághoz pénteken benyújtott beadványban Musk ügyvédei azzal vádolták a Twittert, hogy a cég visszatartja a hamis fiókokról szóló információkat, valamint technikai akadályokat gördít az üzlet elé. A beadvány több más, Musk által korábban felhozott vádat is megismételt: például hogy a Twitter megsértette az akvizíciós megállapodást, amikor két magas rangú vezetőt elbocsátott a tájékoztatása nélkül.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
×
×
×
×