eur:
389.66
usd:
363.54
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Oil Or Gas Transportation With Blue Gas Or Pipe Line Valves On Soil And Sunrise Background
Nyitókép: onurdongel/Getty Images

Még kevesebb gáz érkezik Európába – a háború szombati hírei

Az orosz erők mélyebben akarnak behatolni a donyecki régióba. 12 ezernél is több menekült érkezett Magyarországra egy nap alatt.

2022.06.18. 19:34

Mikolajivból jelentkezett Zelenszkij

Ukrajna győzni fog - mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki az ostrom alatt álló Mikolajivba látogatott. Dicsérte az emberek bátorságát és kitartását.

2022.06.18. 19:00

Üzemanyagraktárakat támadtak az oroszok

Oroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy ukrajnai olajfinomítók és üzemanyagraktárak semmisített meg. Olyan technológiai létesítményeket találták el Kremencsukban és Liszicsanszkban, melyek az ukrán sereg üzemanyag-utánpótlását biztosították a kelet-donbaszi térségben.

A minisztérium állítása szerint több katonai eszközt, így helikopter és repülőgépet is célba vettek a támadásokkal - írja a Portfolio.

2022.06.18. 18:45

Élelmiszerkatasztrófától tart Josep Borrell

A diplomata szerint Moszkva fegyverként használja a gabonaexportot.

2022.06.18. 15:20

Akár 570 ezer forintot is fizetnek a menekültek elszállásolásáért Szlovákiában

A hozzájárulás összegét azért emelik, hogy a szállásadók fenntartsák a kapacitást, valamint hogy bővítsék a szálláshelyek számát a magán- és a civil szektorban is. Egy frissen közölt kassai jelentés szerint az ukrajnai háború kitörése óta több mint 100 ezer menekült haladt át a kelet-szlovákiai nagyvároson.

2022.06.18. 14:53

Németország több száz potenciális háborús bűntény ügyében vizsgálódik

Az orosz hadsereg által Ukrajnában elkövetett több száz potenciális háborús bűntény ügyében vizsgálódik a német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) - közölte Holger Münch, a szervezet vezetője.

A BKA vizsgálata nemcsak az elkövetők azonosítására törekszik, hanem az esetleges bűntettek katonai és politikai felelőseinek felderítésére is, ami a nyomozás legnehezebb része - mondta el Münch. Kifejtette: hivatalának célja, hogy azonosítsa az atrocitások felelőseit, bizonyítékokat gyűjtsön ellenük és igazságot szolgáltasson, akár Németországban is, ahol univerzális igazságszolgáltatás működik, ami lehetővé teszi, hogy bizonyos bűncselekmények esetében ott is ítéletet hozhatnak, függetlenül attól, hogy hol követték el őket. Münch azonban megjegyezte, hogy mindez hosszú időt vehet igénybe, mert az ukrajnai háborúhoz köthető jogsértések vizsgálata még csak az elején tart.

A BKA munkáját segíti a német szövetségi hírszerző szolgálat (BND) is, például azzal, hogy olyan, rádiós kapcsolaton keresztül folytatott beszélgetéseket rögzítettek, amelyekben orosz katonák ukrán civilek ellen elkövetett atrocitásokról meséltek egymásnak. (MTI)

2022.06.18. 13:30

Újra bajban a chipgyártók: most a háború tesz keresztbe nekik

A koronavírus-világjárvány idején kialakult tartós alapanyaghiány után most Oroszország okoz fejfájást azzal, hogy korlátozza egyes, a chipek készítéséhez szükséges gázok kivitelét.

2022.06.18. 11:34

Csökken a gáz mennyisége

A Gazprom közölte, hogy Ukrajnán keresztül, a Szudzsa betáplálási ponton keresztül Európába szállított gáz mennyisége szombaton 41,4 millió köbméterre csökkent a pénteki 41,9 millió köbméterről. Az orosz cég szerint Ukrajna elutasította azt a kérelmet, hogy egy másik jelentős belépési ponton, a Sokhranovkán keresztül gázt szállítsanak - írja a 24.hu a Reuters alapján.

2022.06.18. 11:20

Bányászok rekedtek a mélyben

Megszakadt az áramellátás, 77 bányász rekedt a donyecki Zaszjadko szénbányában. A RIA orosz állami hírügynökség Ukrajnát tette felelőssé az incidensért, azt állítva, hogy támadások okozták az áramkimaradást – írja a 24.hu.

2022.06.18. 11:00

Fokozódhatnak a harcok

A brit védelmi minisztérium szerint Oroszország az elmúlt 48 órában valószínűleg fokozta erőfeszítéseit Ukrajna keleti részén fekvő Izjum városától délre. Az orosz erők mélyebben akarnak behatolni a donyecki régióba, és északról bekeríteni a Szeverodonyeck városát körülvevő területet - olvasható a Guardian tudósításában.

2022.06.18. 08:30

Vlagyimir Putyin nem bánná Ukrajna uniós csatlakozását

Oroszország abban érdekelt, hogy minden szomszédja jólétben éljen – mondta az orosz elnök, és "elkerülhetetlennek" nevezte a kapcsolatok helyreállítását.

2022.06.18. 08:21

12 ezer menekült egy nap alatt

Az ukrán-magyar határszakaszon 6769 ember lépett be pénteken Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 5836-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

A beléptetettek közül a rendőrség 346 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Vonattal 298 ember, köztük 136 gyerek érkezett az ukrajnai háború elől menekülve Budapestre pénteken - tudatta az ORFK.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte szombaton a police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel és rendőrjárőrképzésben részt vevőkkel segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×