eur:
393.31
usd:
367.84
bux:
67167.93
2024. április 26. péntek Ervin
Berlin, 2015. február 11.Gerhard Schröder volt német kancellár részt vesz Richard von Weizsäcker volt német államfő hivatalos búcsúztatásán a berlini székesegyházban 2015. február 11-én. A konzervatív politikus, aki az egykori Nyugat-Németország hatodik, és az újraegyesített Németország első államfője volt, 2015. január 31-én, 94 éves korában hunyt el. (MTI/EPA/Pool/Markus Schreiber)
Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Markus Schreiber

Az utolsó német bástya is kihátrált Vlagyimir Putyin mögül

Gerhard Schröder volt német kancellár és Matthias Warnig német üzletember arról tájékoztatta az orosz állami olajvállalatot, hogy lemondanak igazgatósági posztjukról. A Rosznyeft megértéssel fogadta a döntést és megköszönte az eddigi munkájukat.

Egy nappal azután, hogy az Európai Parlament azt javasolta, Gerhard Schrödert tegyék feketelistára abban az esetben, ha nem lép ki a Rosznyeft állami olajvállalat igazgatótanácsából a volt német kancellár úgy döntött: nem indul újabb mandátumért az orosz állami olajipari óriásnál. A felügyelőbizottsági elnök ezzel a lépéssel egy újabb vezetői poszot is visszautsított a Gazpromnál.

Az egykori szociáldemokrata politikust azért érte egyre több kritikus nyilatkozat, mert a háború kitörése után is megtartotta 2017 óta betöltött pozícióit az orosz vállalatnál. Néhány napja Németország bezáratta Schröder évi 400 ezer euróból fentartott irodáját, miután közfelháborodást váltott ki, hogy nem hajlandó a háború miatt elítélni Vlagyimir Putyin orosz elnököt, akit személyes barátjának tekint - írta meg a Népszava.

Schröder hivatalosan majdnem 1 millió eurót keresett az orosz energiavállalatoknál betöltött funkcióival. Közleményében Gerhard Schröder azt írta, lehetetlen meghosszabbítania a mandátumát a Rosznyefty felügyelőbizottságában. Vele együtt távozik a Rosznyeftytől egy másik német tisztségviselő, Matthias Warnig is, aki egyúttal az Oroszországot közvetlenül Németországgal összekötő gázvezeték, az Északi Áramlat 2 mögötti cég vezérigazgatója.

Február végén a BP olajipari vállalat közölte, hogy megválik a Rosznyeftyben lévő 19,75 százalékos részesedésétől.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×