eur:
394.58
usd:
365.17
bux:
65528.55
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Youtube

Nyilvános lett Alec Baldwin első videovallomása a forgatási baleset után

A Rust forgatásán bekövetkezett halálos baleset után készített beszélgetésben a színész első kérdése az volt, vádolják-e valamivel.

A vallomás elején a színészt arról kérdezik, hogyan kezelték a fegyvereket a forgatás közben, valamint arról is, hogy véleménye szerint lehetséges-e, hogy szándékosan került éles töltény a fegyverbe.

"Nem tudom elképzelni, hogy valaki ezt akarta volna" – fogalmazott válaszában Baldwin.

A vizsgálatról több felvételt, jelentést, valamint a videót is nyilvánosságra hozták a hatóságok a CNN cikke szerint.

Először próbálták a jelenetet

"A nyomozás különböző részei még hátra vannak, beleértve az FBI lőfegyver- és ballisztikai törvényszéki vizsgálatát, valamint a DNS és a rejtett ujjlenyomatok elemzését, az Új-Mexikói Orvosszakértői Hivatal vizsgálati jelentését és Alec Baldwin telefonjának elemzését, amelyet a Suffolk megyei seriff nyomozói készítettek" – közölte Adan Mendoza, Santa Fe megye seriffje egy sajtóközleményben.

Baldwin a vallomásban úgy fogalmazott, nem tudja a film fegyvermesterének vezetéknevét, de tőle kapta a fegyvert.

Azt is elmondta a kérdésre, miszerint ellenőrizte-e a fegyvert, hogy ez a fegyvermester feladata.

Baldwin a felvételen elmagyarázza a vaktölténnyel való lövés folyamatát, amely megköveteli a színésztől, hogy úgy reagáljon a lövésre, mintha a fegyver visszarúgna, akárcsak egy éles lövésnél. A színész a vallomásban végigmegy a jelenet mozdulatain, átnyúl a testén, és a hüvelyk- és mutatóujjával szimulálja, hogy a fegyverért egyik kezével a másik oldalára kellett nyúlnia. Hozzátette azt is, első alkalommal próbálták ezt a jelenetet.

Baldwin ártatlannak tartja magát

Baldwin ügyvédje elmondta, hogy a színész támogatja a nyomozást, és azt mondta, hogy a hétfőn nyilvánosságra hozott információk egy része

alátámasztja az események leírását.

"A hatóságok által nyilvánosságra hozott információk ismételten bizonyítják, hogy Alec Baldwin felelősségteljesen cselekedett, és nem volt befolyása a jelentésekben feltárt gyártási problémákra. A ma nyilvánosságra hozott interjúk és eskü alatt tett vallomások továbbra is alátámasztják leírását az eseményekről, beleértve a nyomozó eskü alatt tett nyilatkozatát, amely szerint az operatőr, aki a baleset idején Halyna Hutchins és Joel Souza mellett állt, megerősítette, hogy Alec Baldwin nagyon óvatosan bánt a fegyverekkel a forgatáson" – mondta Baldwin ügyvédje, Luke Nikas egy nyilatkozatban.

Az áldozat özvegye nem kommentál

A Rust producereit a közelmúltban 137 ezer dolláros bírsággal sújtották, az indoklás szerint közömbösen viszonyultak a munkavállalók biztonságához. A fegyvermester Hannah Gutierrez Reed ügyvédei a múlt héten a CNN-nek elmondták, hogy

a producerek nem biztosítottak számára elegendő időt vagy forrásokat ahhoz, hogy munkáját hatékonyan végezhesse, annak ellenére, hogy ezzel kapcsolatos aggodalmát hangoztatta.

Halyna Hutchins özvegyének, Matthew Hutchins családjának ügyvédje közleményben tudatta, hogy nem kommentálják a bizonyítékok nyilvánosságra hozatalát.

"Meglepett minket a Santa Fe megyei seriff hivatalának döntése, hogy ilyen nagy mennyiségű bizonyítékot adtak ki ma, tekintettel arra, hogy a nyomozás még mindig folyamatban van és aktív – mondta Brian Panish ügyvéd. Emiatt nem fogjuk kommentálni a kiadott anyagot, csak annyit mondunk, hogy reméljük, a sajtó diszkréten fog eljárni a 2021. október 21-i végzetes eseményekről készült grafikus képek és videók felhasználása során."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×