eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Emmanuel Macron francia elnök leadja voksát a francia elnökválasztás első fordulójában az észak-franciaországi Le Touquet egyik  szavazóhelyiségében 2022. április 10-én.
Nyitókép: MTI/AP/Thibault Camus

Exit poll: Emmanuel Macron 28 százalékkal nyert az első fordulóban

Marine Le Pen jut még be a francia elnökválasztás második körébe.

Este 8 órakor lezárult a francia elnökválasztás első fordulója.

A France Info által közölt exit poll szerint Emmanuel Macron hivatalban lévő elnök a voksok 28,1 százalékát kapta meg, Marine Le Pen pedig a szavazatok 23,3 százalékát, így ők juthatnak be a második fordulóba.

Jean-Luc Mélenchon 20 százalékkal lett harmadik, a többi jelölt közül Eric Zemmour szerepelt a legjobban, 7,2 százalékra számíthat.

Yannick Jadot zöld párti jelölt, Anne Hidalgo, Párizs szocialista párti polgármestere és a jobbközép Valérie Pécresse bejelentette, hogy Macront támogatja a második fordulóban, Éric Zemmour, a radikális publicistából lett politikus pedig azt, hogy Le Pent.

Az elnökválasztáson 12 jelölt indult.

A részvétel 17 órakor 65 százalékos volt.

A második kört két hét múlva rendezik.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×