eur:
392.43
usd:
367.17
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Forrás: Facebook

Ukrajnai háború – Új cipőket tettek le a Duna-parti holokauszt-emlékműnél

A Cipők a Duna-parton emlékműnél tettek és tesznek le cipőket addig, amíg „Vlagyimir Putyin minden nap újabb háborús bűnöket követ el”.

„Március 27-én a Jednyst (Egység) Ukrán Egyesület akciót szervezett Budapesten a Cipők a Duna-parton holokauszt-emlékmű közelében, azoknak az áldozatoknak az emlékére, akik Mariupolban vesztették életüket” – kezdi ukrán, magyar és angol nyelvű Facebook-bejegyzését Ukrajna Magyarországi Nagykövetsége.

Az orosz támadók Z jelét „fenyegető neohorogkeresztnek” nevezik a posztban, majd taglalják, hogy a Mariupolban rekedt polgároknak víz, fűtés, gyógyszer és élelmiszer hiányában milyen szenvedést kell elszenvedniük a bombázások alatt. Emlékeztetnek a színház bombázására, mint írják, az ott menedéket kereső nagyjából 1300 emberből 300-an abban a csapásban vesztették életüket.

„Itt Budapesten van egy emlékmű – írják. – Úgy hívják, hogy Cipők a Duna-parton. A náci rendőrség által 1944–1945-ben meggyilkolt zsidóknak állít emléket. A cipőjüket formázza meg, mivel ezeknek az embereknek azt a parancsot kapták, hogy vegyék le őket, mielőtt legyilkolták őket.

Európa lakossága azt hitte, hogy ez »soha többé« nem fog megtörténni. De ez történik. Mariupolban jelenleg is folyik az ukrán nép népirtása.

Európa lakosságának minden lehetséges és lehetetlennek tűnő intézkedést meg kell tennie, hogy véget vessen ennek a tragédiának.

Amíg ez népirtás folytatódik, új cipők jelennek meg itt a Duna-parton, emlékeztetve arra, hogy Putyin minden nap újabb háborús bűnöket követ el, és még nem állítottuk meg.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×