eur:
392.7
usd:
365.88
bux:
66790.65
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Forrás: Twitter

Ukrajnai háború: véget értek a tárgyalások, újabb kör jön

Az ukrán delegáció egyik tagja arról számolt be, hogy nem érték el azt az eredményt, amit akartak, de volt olyan kérdés, amiben sikerült megegyezni.

Hamarosan következhet az orosz–ukrán béketárgyalások harmadik köre, írja a 24.hu a Guardianre, illetve az ukrán delegáció egyik tagjára hivatkozva.

Az ukrán tisztviselő elmondta: Ukrajna nem érte el az eredményt, amire számított, de a felek megegyeztek a civil lakosság evakuálására szolgáló humanitárius folyosók biztosításáról.

A BBC szintén ukrán oldalról Mihajlo Podoljakra hivatkozva arról ír, hogy a lehető leghamarabb folytatják a megbeszéléseket, ebben állapodtak meg a felek. Az is kiderült, hogy a két fél biztonságos menekülőútvonalakat hoz létre a békés civilek megszállt városokból való távozása érdekében, illetve gyógyszert és ételt szállítanak a legélesebb harcok helyszíneire.

Podoljak arról is beszélt, hogy átmeneti fegyverszünet lehetséges a humanitárius okokból végzendő evakuációs folyamatok idejére.

A BBC az oroszoktól is szerzett információt a tárgyalásról. Azt írják, az egykori orosz kulturális miniszter, Vlagyimir Medinszkij, a delegáció vezetője azt mondta a Russzija 24 csatornának, hogy elképzelhető, hogy bizonyos pontokon megegyezést érnek el. Ő is arról beszélt, hogy a legnagyobb probléma, amire csütörtökön megoldást találtak, az emberek védelmezése, azoknak a civileké, akik háborús övezetekben találták magukat. Megerősítette, hogy a két védelmi minisztérium megegyezett a humanitárius folyosók megnyitásában.

„Azt hiszem, ez jelentős előrelépés” – nyugtázta az orosz főtárgyaló.

A Reuters úgy tudja, hogy a jövő hét legelején folytatódnak a tárgyalások.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×