INFORÁDIÓ
2022. június 29. szerda
Péter, Pál

ukrajna

tárgyalás

oroszország

fehéroroszország

Ukrajnai háború: véget értek a tárgyalások, újabb kör jön

Ukrajnai háború: véget értek a tárgyalások, újabb kör jön

Infostart

Az ukrán delegáció egyik tagja arról számolt be, hogy nem érték el azt az eredményt, amit akartak, de volt olyan kérdés, amiben sikerült megegyezni.

Hamarosan következhet az orosz–ukrán béketárgyalások harmadik köre, írja a 24.hu a Guardianre, illetve az ukrán delegáció egyik tagjára hivatkozva.

Az ukrán tisztviselő elmondta: Ukrajna nem érte el az eredményt, amire számított, de a felek megegyeztek a civil lakosság evakuálására szolgáló humanitárius folyosók biztosításáról.

A BBC szintén ukrán oldalról Mihajlo Podoljakra hivatkozva arról ír, hogy a lehető leghamarabb folytatják a megbeszéléseket, ebben állapodtak meg a felek. Az is kiderült, hogy a két fél biztonságos menekülőútvonalakat hoz létre a békés civilek megszállt városokból való távozása érdekében, illetve gyógyszert és ételt szállítanak a legélesebb harcok helyszíneire.

Podoljak arról is beszélt, hogy átmeneti fegyverszünet lehetséges a humanitárius okokból végzendő evakuációs folyamatok idejére.

A BBC az oroszoktól is szerzett információt a tárgyalásról. Azt írják, az egykori orosz kulturális miniszter, Vlagyimir Medinszkij, a delegáció vezetője azt mondta a Russzija 24 csatornának, hogy elképzelhető, hogy bizonyos pontokon megegyezést érnek el. Ő is arról beszélt, hogy a legnagyobb probléma, amire csütörtökön megoldást találtak, az emberek védelmezése, azoknak a civileké, akik háborús övezetekben találták magukat. Megerősítette, hogy a két védelmi minisztérium megegyezett a humanitárius folyosók megnyitásában.

„Azt hiszem, ez jelentős előrelépés” – nyugtázta az orosz főtárgyaló.

A Reuters úgy tudja, hogy a jövő hét legelején folytatódnak a tárgyalások.

Nyitókép: Forrás: Twitter
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018