eur:
392.28
usd:
366.89
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Lviv, 2017. június 11.Útleveleket ellenőriz egy ukrán határőr az ukrán-lengyel határ Rava-Ruska átkelőhelyén, az ukrajnai Lviv közelében 2017. június 11-én. Ezen a napon életbe lépett az ukrán állampolgárok európai uniós vízummentessége, Ukrajna biometrikus útlevéllel rendelkező állampolgárai ezentúl vízum nélkül utazhatnak az Európai Unió tagállamaiba. (MTI/EPA/Pavlo Palamarcsuk)
Nyitókép: MTI/EPA/Pavlo Palamarcsuk

Határőröknek kínáltak pénzt Magyarországra igyekvő hadkötelesek

850 ezer forintnyi dollárral akarták lefizetni az ukrán határőröket olyan férfiak, akik Magyarországra szerettek volna menekülni a háború elől.

Csak az elmúlt 24 órában a kárpátaljai határőrök öt megvesztegetési kísérletet rögzítettek. Öt hadköteles férfi úgy döntött, hogy csúszópénzt ajánl fel az ellenőröknek azért, hogy elhagyhassák Ukrajna területét. Ebből két eset a szlovák határon lévő ungvári, négy pedig a tiszaújlaki ellenőrző ponton történt, további egy-egy pedig a csapi és egy a kaszonyi határátkelőn – írja a karpathir.com.

A 18 és 60 év közötti szabálysértők által felajánlott csúszópénz összértéke 2500 amerikai dollár és 4300 hrivnya volt. A beszámoló szerint a határőrök minden esetben határozottan elutasították a pénzt, s mindegyik esetről értesítették a rendőrség képviselőit. Az ügyekben kenőpénz felajánlása miatt büntetőeljárást indítottak.

A szükséges eljárási iratok elkészítése után a vesztegető férfiakat a sorkatonaság (vagy mozgósítás) elkerülése miatt a katonai nyilvántartó és sorozási hivatalba küldték – közölte Facebook-oldalán az ukrán állami határőrszolgálat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×