eur:
392.47
usd:
367.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Egy páciens megkapja az orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyag második adagját Budapesten, a Szent János kórházban kialakított oltóponton 2021. április 7-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Szputnyikot kapott? Utazna? Reménykeltő hírek jöttek

A WHO heteken belül rányomhatja a pecsétet az orosz vakcina elfogadására, ami számos magyar beoltott szabad mozgásában segíthet.

A Bloomberg úgy értesült - ennek nyomán a Portfolio azt írja -, orosz számítások szerint év végére elfogadja az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a Szputnyik koronavírus elleni vakcináját.

A jóváhagyás már a "bürokratikus útvesztő" folyamatában jár, tehát magával az oltással már biztosan nincs gond a WHO szerint sem.

A WHO a múlt héten közölte, hogy van némi dokumentációs hiányosság a Szputnyik vakcina körül, emiatt nem tudta megmondani, mikor történik meg a jóváhagyás, illetve elismerés.

Ismert: bár minden ország maga határozza meg, milyen oltottsággal fogad külföldieket, a magyar oltottak számára áttörést jelenthet a Szputnyik nemzetközi elfogadása, hiszen általánosságban igaz, hogy két "nyugati" vakcina felvétele kell az utazáshoz, a Szputnyikkal oltottaknak pedig egyelőre legfeljebb a harmadik vakcinájuk nyugati, azaz egy darab.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×