INFORÁDIÓ
2021. november 28. vasárnap
Stefánia

ferenc pápa

migráció

líbia

Ferenc pápa újságírókhoz beszél az őt Irakba szállító repülőgépen 2021. március 5-én. Római katolikus egyházfő most először utazik Irakba, első alkalommal síita többségű országba.

A migrációs válság megoldását sürgette Ferenc pápa

Infostart / MTI

Az egyházfő "valódi koncentrációs táboroknak" nevezte a migránsokat befogadó líbiai létesítményeket.

Ferenc pápa arra kérte a nemzetközi közösséget vasárnap: vessen véget annak a gyakorlatnak, hogy a Földközi-tengeren megmentett migránsokat visszaküldi Líbiába és más, nem biztonságos országokba, ahol szavai szerint "embertelen erőszaknak" vannak kitéve.

"Újra felszólítom a nemzetközi közösséget, hogy tartsa meg ígéretét, és találjon közös, kézzelfogható megoldást a líbiai és a földközi-tengeri migrációs helyzetre" - mondta a katolikus egyházfő a római Szent Péter téren összegyűlt hívők és zarándokok előtt.

Ferenc pápa szerint az a legfontosabb, hogy megmentsék a Földközi-tengeren bajba jutott migránsokat, biztosítsanak emberhez méltó életet számukra, és tegyék lehetővé, hogy megszerezhessék a menekültstátust.

Az egyházfő hangsúlyozta:

együttérez a Líbiában menedéket kereső emberekkel, hallja kiáltásaikat, és imádkozik értük.

Megjegyezte: közülük sokan embertelen mértékű erőszaknak voltak kitéve, és sokat szenvedtek. Ferenc pápa "valódi koncentrációs táboroknak" nevezte a migránsokat befogadó líbiai létesítményeket.

A katolikus egyházfő régóta a menekültek ügyének egyik legfőbb szószólója.

A Földközi-tengeren továbbra is feszült a helyzet, mert Líbiából és más észak-afrikai országokból még mindig sokan vágnak neki az Európába vezető, rendkívül veszélyes tengeri útnak.

Nyitókép: Andrew Medichini
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018