eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Ferenc pápa újságírókhoz beszél az őt Irakba szállító repülőgépen 2021. március 5-én. Római katolikus egyházfő most először utazik Irakba, első alkalommal síita többségű országba.
Nyitókép: Andrew Medichini

A migrációs válság megoldását sürgette Ferenc pápa

Az egyházfő "valódi koncentrációs táboroknak" nevezte a migránsokat befogadó líbiai létesítményeket.

Ferenc pápa arra kérte a nemzetközi közösséget vasárnap: vessen véget annak a gyakorlatnak, hogy a Földközi-tengeren megmentett migránsokat visszaküldi Líbiába és más, nem biztonságos országokba, ahol szavai szerint "embertelen erőszaknak" vannak kitéve.

"Újra felszólítom a nemzetközi közösséget, hogy tartsa meg ígéretét, és találjon közös, kézzelfogható megoldást a líbiai és a földközi-tengeri migrációs helyzetre" - mondta a katolikus egyházfő a római Szent Péter téren összegyűlt hívők és zarándokok előtt.

Ferenc pápa szerint az a legfontosabb, hogy megmentsék a Földközi-tengeren bajba jutott migránsokat, biztosítsanak emberhez méltó életet számukra, és tegyék lehetővé, hogy megszerezhessék a menekültstátust.

Az egyházfő hangsúlyozta:

együttérez a Líbiában menedéket kereső emberekkel, hallja kiáltásaikat, és imádkozik értük.

Megjegyezte: közülük sokan embertelen mértékű erőszaknak voltak kitéve, és sokat szenvedtek. Ferenc pápa "valódi koncentrációs táboroknak" nevezte a migránsokat befogadó líbiai létesítményeket.

A katolikus egyházfő régóta a menekültek ügyének egyik legfőbb szószólója.

A Földközi-tengeren továbbra is feszült a helyzet, mert Líbiából és más észak-afrikai országokból még mindig sokan vágnak neki az Európába vezető, rendkívül veszélyes tengeri útnak.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×