INFORÁDIÓ
2021. november 30. kedd
Andor, András

repülőgép

lezuhant

utasszállító

oroszország

A rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma által közreadott kép a lezuhant L-410-es repülőgép roncsáról Tatárföldön, Menzeliszk közelében 2021. október 10-én. A balesetnek 16 halálos áldozata van. A gépen a kétfős legénység mellett 21 ejtőernyős tartózkodott.

Fotók a lezuhant utasszállító repülőgépről - részleteket is közöltek vasárnap

Infostart / MTI

Lezuhant egy sportejtőernyősöket szállító L-410-es könnyű utasszállító repülőgép a tatárföldi Menzelinszk városánál - közölte az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma vasárnap.

A balesetnek 16 halálos áldozata és hat túlélője van. A gépen, amely röviddel a felszállás után zuhant le, kétfős legénység mellett 20 ejtőernyős tartózkodott.

A sérülteket Kazany és Naberezsnije Cselni kórházaiba szállították. A túlélők állapota súlyos.

Tatárföld vezetője, Rusztam Minnyihanov október 11-re gyásznapot hirdetett ki. A köztársaság kormánya támogatást helyezett kilátásba az áldozatok és a sérültek hozzátartozóinak.

A TASZSZ hírügynökség egy meg nem nevezett légügyi forrásra hivatkozva azt írta, hogy a katasztrófához a gép túlterheltsége vezetett. Vizsgálják emellett, hogy nem műszaki hiba történt-e az 1987 óta üzemeltetett repülőn.

Az L-410 Turbolet a Let Kunovice csehszlovák repülőgépgyártó vállalat által kifejlesztett 19 személyes, két légcsavaros, gázturbinával felszerelt, felsőszárnyas utasszállító repülőgép. Az 1969-es "szűzrepülése" óta 1138 darabot gyártottak belőle, továbbfejlesztéseivel, modernizálásával közkedveltté vált az idők folyamán. Személy- és teherszállításra egyaránt alkalmazzák polgári és katonai üzemeltetők.

Oroszországban az első ilyen típusú gépet 2018-ban gyártották, a jekatyerinburgi Urali Polgári Repülési Üzemben (UZGA), amely évi húsz L-410-es összeszerelésére képes.

Menzeliszk, 2021. október 10.
A rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma által közreadott, videófelvételről készített kép a mentőalakulatok tagjairól a lezuhant L-410-es repülőgép roncsánál Tatárföldön, Menzeliszk közelében 2021. október 10-én. A balesetnek 16 halálos áldozata van. A gépen a kétfős legénység mellett 21 ejtőernyős tartózkodott.
MTI/AP/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma
A rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma által közreadott, videófelvételről készített kép a mentőalakulatok tagjairól a lezuhant L-410-es repülőgép roncsánál Tatárföldön, Menzeliszk közelében 2021. október 10-én. MTI/AP/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma
Menzeliszk, 2021. október 10.
A rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma által közreadott, videófelvételről készített kép a mentőalakulatok tagjairól a lezuhant L-410-es repülőgép roncsánál Tatárföldön, Menzeliszk közelében 2021. október 10-én. A balesetnek 16 halálos áldozata van. A gépen a kétfős legénység mellett 21 ejtőernyős tartózkodott.
MTI/EPA/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma
A rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma által közreadott, videófelvételről készített kép a mentőalakulatok tagjairól a lezuhant L-410-es repülőgép roncsánál Tatárföldön, Menzeliszk közelében 2021. október 10-én. MTI/EPA/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma

Nyitókép: MTI/EPA/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma
A címlapról ajánljuk

Meghalt a Forma–1 ikonja

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Sir Frank Williams, a Williams csapat alapítója és névadója....
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018