eur:
394.06
usd:
364.77
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Egészségügyi dolgozó előkészíti a fecskendőt, mielőtt beolt egy katonát az AstraZeneca brit-svéd gyógyszeripari vállalat Indiában gyártott és Covishield néven forgalmazott koronavírus elleni vakcinájával az ukrajnai Kramatorszkban lévő katonai támaszponton 2021. március 2-án.
Nyitókép: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Távoktatás jön Ukrajna sok iskolájában

Alig több mint egy hónapon belül lejár kétmillió dózis AstraZeneca-oltóanyag szavatossága abból a hárommillióból, amelyet Ukrajna különböző forrásokból kapott.

Távoktatásra tért át mintegy háromezer iskola Ukrajnában, mivel az ott dolgozó pedagógusoknak kevesebb mint a nyolcvan százaléka oltatta be magát koronavírus ellen; közben alig több mint egy hónapon belül lejár kétmillió dózis AstraZeneca-oltóanyag szavatossága abból a hárommillióból, amelyet Ukrajna különböző forrásokból kapott – közölték ukrán hírügynökségek.

Az UNIAN idézte az oktatási minisztérium helyettes vezetőjét, Vira Rohovát, aki szerint a legtöbb, távoktatásra áttért iskola Lviv, Vinnica, Odessza, Rivne, Ivano-Frankivszk és Voliny megyében van.

Az ukrán egészségügyi minisztérium közleménye szerint kedden 9666 új koronavírusos fertőzöttet igazoltak, ami több mint háromezerrel meghaladja az egy nappal korábban rögzítettet. Ezzel a járvány kezdetétől azonosított fertőzöttek száma 2 411 662 -re nőtt, az elhalálozások száma pedig 217-tel 56 080-ra. Az új fertőzöttek közül 953 gyerek, 204 pedig egészségügyi dolgozó.

Az új igazolt betegek közül 2855-en szorulnak kórházi ellátásra.

A legtöbb fertőzöttet Kelet-Ukrajnából jelentették: Harkiv megyéből 976-ot, Dnyipropetrovszk megyéből 787-et, Doneck megyéből pedig 699-et. Sok az új koronavírus-fertőzött a dél-ukrajnai Odessza és Zaporizsja megyében is.

Az ukrajnai szabályok szerint, annak az iskolának távoktatásra kell áttérnie, ahol a pedagógusoknak kevesebb mint 80 százaléka van beoltva.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×