eur:
394.07
usd:
368.33
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Részt vett az ENSZ-közgyűlésen, majd pozitív koronavírustesztet adott a brazil egészségügyi miniszter

Marcelo Queiroga elnökét, Jair Bolsonarót kísérte el az ülésre. Utóbbi ott is elmondta, hogy nem fogja beoltatni magát.

Pozitív lett New Yorkban Marcelo Queiroga brazil egészségügyi miniszter tesztje, mindössze néhány órával az után, hogy elkísérte Jair Bolsonaro brazil elnököt az ENSZ Közgyűlés általános vitájára – közölte a brazil kormány.

"A miniszter jól van" – tudatta a kabinet, hozzátéve, hogy a küldöttség többi tagjának tesztje negatív lett.

A múlt hét végén a brazil elnök útját előkészítő egyik brazil diplomata tesztje is pozitív lett. Őt elkülönítették.

Queiroga a CNN Brasil hírtelevíziónak úgy nyilatkozott, hogy végig maszkot hordott, amíg az ENSZ épületében tartózkodott.

Bolsonarót számos bírálat érte a járvány kezelése miatt, miután eleinte bagatellizálni próbálta a koronavírus jelentette veszélyt. A Reuters hírügynökség azt írja, hogy dicsekedett azzal is, hogy nem oltatja be magát, és annak ellenére oltatlanul vett részt az általános vitán, hogy az ENSZ azt kérte, hogy mindenki oltassa be magát, mielőtt New Yorkba utazik. Beszédében az ENSZ-ben is arról beszélt, hogy nem támogatja az oltási útlevél bevezetését, és kitart amellett, hogy a vírust vitatott hatású készítményekkel, például a malária elleni hidroxiklorokinnal kezeljék.

Arról is beszélt, hogy a brazil oltási kampány sikeres, és novemberig mindenki beoltathatja magát, aki szeretné. A Reuters arra is kitér, hogy miután

New Yorkban az éttermekben oltatlanok nem fogyaszthatnak, Bolsonaro és kísérete a járdán állva pizzázott vasárnap.

Brazíliában az Egyesült Államok után a világon a legtöbb halálos áldozatot követelte eddig a koronavírus világjárvány, melyben 591 440 ember halt meg az országban. Áprilisban a halálos áldozatok kéthetes mozgó átlaga 3000 körül volt, mostanra ez a szám 519-re csökkent. Tavaly, amikor Bolsonaro Donald Trump akkori amerikai elnökkel találkozott, a brazil küldöttség 22 tagja kapta el a vírust.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×