eur:
389.37
usd:
362.8
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Magyar zászló virít az afgán ellenállók Twitter-oldalán

De vajon miért?

A tálib harcosok hosszabb ideje próbálnak bejutni az utolsó általuk még nem elfoglalt tartományba, Pandzsír-völgybe. Mint arról nemrégiben az Infostart beszámolt, a terület évtizedek óta az afgán ellenállás központja, amit jelenleg Ahmad Maszúd vezet, akinek korábban négy órát adott a radikális iszlamista mozgalom, hogy átadja a területet. Erre végül nem került sor, a tálibok pedig azóta sem tudták bevenni azt.

Az ellenálló mozgalom természetesen az interneten, többek közt a Twitteren is aktív, ahol rendszerint beszámol a tálib megszállás kegyetlen következményeiről. Az egyik csatornájukkal azonban valami nincs rendben, hiszen a magyar zászló látszik rajta – írja a Hvg.hu.

A lap megjegyzi, a Twitter oldalán a kurzort a zászló fölé irányítva rögtön megjelenik a „Magyarország zászlaja” (The flag of Hungary) felirat, így adott a kérdés, mi történt?

Esetleges magyarázatként a Hvg.hu azt valószínűsíti, hogy az ellenálló szerv a korábbi tálibellenes szövetség (Northern Alliance) egyfajta utódjaként tekint magára, ebben a csoportban viszont nem kizárólag afgánok tevékenykedtek. A szövetségnek Amerika, Türkmenisztán, Törökország, illetve Tádzsikisztán is tagja volt, utóbbi zászlaja pedig nem sokban különbözik a magyartól. Elképzelhető tehát, hogy eltévesztették, amikor kirakták a profilra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×