INFORÁDIÓ
2021. október 26. kedd
Dömötör

afganisztán

tálibok

ellenállás

magyar zászló

Magyar zászló virít az afgán ellenállók Twitter-oldalán

Infostart

De vajon miért?

A tálib harcosok hosszabb ideje próbálnak bejutni az utolsó általuk még nem elfoglalt tartományba, Pandzsír-völgybe. Mint arról nemrégiben az Infostart beszámolt, a terület évtizedek óta az afgán ellenállás központja, amit jelenleg Ahmad Maszúd vezet, akinek korábban négy órát adott a radikális iszlamista mozgalom, hogy átadja a területet. Erre végül nem került sor, a tálibok pedig azóta sem tudták bevenni azt.

Az ellenálló mozgalom természetesen az interneten, többek közt a Twitteren is aktív, ahol rendszerint beszámol a tálib megszállás kegyetlen következményeiről. Az egyik csatornájukkal azonban valami nincs rendben, hiszen a magyar zászló látszik rajta – írja a Hvg.hu.

A lap megjegyzi, a Twitter oldalán a kurzort a zászló fölé irányítva rögtön megjelenik a „Magyarország zászlaja” (The flag of Hungary) felirat, így adott a kérdés, mi történt?

Esetleges magyarázatként a Hvg.hu azt valószínűsíti, hogy az ellenálló szerv a korábbi tálibellenes szövetség (Northern Alliance) egyfajta utódjaként tekint magára, ebben a csoportban viszont nem kizárólag afgánok tevékenykedtek. A szövetségnek Amerika, Türkmenisztán, Törökország, illetve Tádzsikisztán is tagja volt, utóbbi zászlaja pedig nem sokban különbözik a magyartól. Elképzelhető tehát, hogy eltévesztették, amikor kirakták a profilra.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018