eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Egy JAS-39 Gripen típusú vadászrepülőgép éjszakai kiképző repülésen az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison, Kecskeméten 2016. október 25-én. Az éves kiképzési tervnek megfelelően október 18. és 28. között éjszakai repüléseket hajtanak végre a pilóták.
Nyitókép: MTI Fotó: Ujvári Sándor

Csehországban vár feladat a magyar légierő vadászgépeire

NATO-hadgyakorlat kezdődik hétfőn a szövetség nyolc tagállama részvételével.

Az Ample Strike fedőnevű hadgyakorlaton a cseh légierőn kívül nyolc ország – Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, Lengyelország, Magyarország, Nagy-Britannia, Németország, Szlovákia – légiereje képviselteti magát. A magyar hadsereg pilótákkal és JAS-39 Gripen vadászgépekkel vesz részt a hadgyakorlaton – olvasható a cseh hadsereg honlapján megjelent közleményben.

A vendéglátó cseh hadsereget mintegy 500 katona képviseli, míg a külföldi légierők 200 katonát küldtek a hadgyakorlatra.

A több helyszínen zajló műveletekben – szeptember 6-tól 19-ig – a részt vevő katonai alakulatok a légierők személyzetének együttműködését fogják gyakorolni különböző helyzetekben.

A közlemény szerint a gyakorlaton a csehek és a magyarok JAS-39 Gripen vadászgépei mellett cseh L-159 Alca vadászgépek, Mi-24 harci helikopterek, a németek Learjet gépei, a hollandok L-39C gépe lesznek láthatók, míg az Egyesült Államokból F-15 vadászgépek, KC-135 üzemanyag-szállító gép, illetve egy pilóta nélküli MQ-9 Reaper repülőgép érkezett a hadgyakorlatra Csehországba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×