eur:
393.26
usd:
367.56
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
LOS ANGELES, CALIFORNIA - MAY 23: In this image released on May 23, P!nk poses backstage for the 2021 Billboard Music Awards, broadcast on May 23, 2021 at Microsoft Theater in Los Angeles, California. (Photo by Rich Fury/Getty Images for dcp)
Nyitókép: Rich Fury/Getty Images for dcp

Átvállalná a norvég női strandkézilabda-válogatott büntetését Pink

A norvég játékosok bikinialsó helyett olyan nadrágot viseltek, mint férfi társaik, ezért megbüntették őket a Strandkézilabda Európa-bajnokságon.

Több mint félmillió forintnak megfelelő összegre, pontosan 1500 euróra büntették a csapatot "helytelen öltözködés" miatt. Az eset sokakat felháborított, a BBC szerint az amerikai énekesnő, Pink is felfigyelt az esetre. A Twitteren a következőket írta az esetről: "Nagyon büszke vagyok a norvég női strandkézilabda-válogatottra, amiért tiltakoznak a mezükre vonatkozó szexista szabályok ellen. Jól teszitek, hölgyeim. Szívesen kifizetem helyettetek a bírságot. Csak így tovább" – írta.

A norvég kézilabdaszövetség múlt héten közzétett nyilatkozata szerint felkészült arra, hogy megfizesse a bírságot: Pink tweetjére Instagram-történettel reagáltak, melyben a következőket írták: "Wow! Köszönjük a támogatást!".

Az Európai Kézilabdaszövetség a Bulgáriával Spanyolországban vívott bronzmeccsen viselt ruházata miatt büntette meg a csapat tagjait, mivel

a nadrágok nem feleltek meg az előírtaknak.

Norvégia kulturális és sportminisztere, Abid Raja azonban teljesen nevetségesnek nevezte ezt.

Emma Steggles, a norvégok csapatkapitánya azt mondta: "rendkívül kényelmetlenül érezném magam, ha egy olyan sportot, amit szeretek, bikiniben kellene játszanom".

A büntetéssel szemben sokan emelték fel szavukat: a Bath-i Egyetem kézilabdaklubja szerint a bírságok teljesen felháborítóak, és megjegyezték, hogy a bikinire vonatkozó szabályok visszatarthatják a nőket a sportág gyakorlásától.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×