eur:
394.33
usd:
370.17
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla
A road signs indicating from 120 to 130 as the speed limit
Nyitókép: Yauheni Kazlou/Getty Images

Van, ahol 150 km/óra lesz a felső sebességhatár

Európa nagy részén inkább csökkentik a megengedett legnagyobb sebességet, de Oroszország ebben is kivétel.

Oroszországban tervezik a 130 km/órás limit eltörlését, és helyette 150 km/óránál húznák meg a felső sebességhatárt az autópályákon.

Az ügyben több konzultációt is tartottak a közlekedési hatóságokkal, és úgy tűnik, elhárult minden akadály a megengedett sebesség 20 km/órával történő megemelése elől – idézi az Állami Közlekedési Felügyelőség vezetőjét, Mihail Csernyikovot a vezess.hu.

A megengedett maximális sebességhatár növelése csupán néhány kiemelt útszakaszra (11 “Neva” és az M4 “Don” fizetős autópálya) vonatkozik majd, az országot áthálózó 1,5 millió kilométeres gyorsforgalmi úthálózatból mindössze 6200 kilométernyi szakasz felel meg a követelményeknek. Kizárólag olyan fizetős autópályák, amelyek legalább 4 sávosak és a két forgalmi irányt fizikai korlátozó eszközök választják el egymástól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×