eur:
393.74
usd:
365.01
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A vöröskereszt által osztott élelemért állnak sorban migránsok a Bosznia északnyugati részén, Bihac közelében lévő vucjaki befogadótáborban 2019. november 14-én. Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért és uniós belügyekért felelős tagja szerint humanitárius válság van az Bosznia-Hercegovinában, különösen a Bihac közelében található menekülttáborban.
Nyitókép: MTI/AP/Darko Vojinovic

Az EP menekültügyi és a határigazgatási alapokról döntött

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén jóváhagyta az uniós menekült- és migrációs politika 9,88 milliárd eurós költségvetését, valamint a külső határok kezelésére szánt 6,24 milliárd eurós támogatást a 2021 és 2027 közötti időszakra - közölte az uniós parlament szerdán.

A tájékoztatás szerint az Európai Unió idén kezdődött hétéves költségvetési időszaka alatt 9,88 milliárd euróból gazdálkodó uniós Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap megerősíti a közös migrációs politikát, a tagállami igényekkel összhangban álló legális bevándorlási politikát határoz meg, támogatja az unión kívüli országból származó bevándorlók integrációját, és hozzájárul az illegális migráció elleni fellépéshez.

Az Európai Parlament kérésére az alap forrásai annak elősegítésére is felhasználhatók lesznek, hogy a tagállamok igazságosabban osszák el egymás között a menekültek és menedékkérők ellátásának feladatát.

Az uniós Integrált Határigazgatási Alap, amelynek hétéves költségvetése 6,24 milliárd euró, az unió külső határainak megerősítését segíti és biztosítja az alapvető jogok tiszteletben tartását. Az alap a közös, harmonizált vízumpolitikához is hozzájárul, továbbá védelmet nyújt az Európába érkező rászorultak, elsősorban egyedül utazó gyerekek számára.

A két uniós alap költségvetéséről szóló jogszabály visszamenőleges hatállyal, 2021. január elsejével lép életbe.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Te is 8-tól 5-ig dolgozol? Könnyen lehet, hogy ez nagy gond

Te is 8-tól 5-ig dolgozol? Könnyen lehet, hogy ez nagy gond

A távmunka és a rugalmas munkavégzés egyre szélesebb körű elterjedésével egy új kifejezés, a chronoworking is megjelent a munka világában, ami lényegében azt írja le, hogy az adott munkavállaló – amennyiben lehetősége van rá – munkaidejét a bioritmusához igazítja (legyen szó korán kelő pacsirtákról vagy éjszakai baglyokról), vagyis olyan napszakban dolgozik, amikor energiaszintje és koncentrációs képessége arra a legmegfelelőbb. A chronoworking lehetőségének biztosítása a munkáltatónak is megéri, hiszen a bioritmusának legjobban megfelelő időszakban dolgozó munkavállaló produktívabban látja el feladatát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×