INFORÁDIÓ
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina

európai parlament

migráció

határvédelem

európai unió

A vöröskereszt által osztott élelemért állnak sorban migránsok a Bosznia északnyugati részén, Bihac közelében lévő vucjaki befogadótáborban 2019. november 14-én. Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért és uniós belügyekért felelős tagja szerint humanitárius válság van az Bosznia-Hercegovinában, különösen a Bihac közelében található menekülttáborban.

Az EP menekültügyi és a határigazgatási alapokról döntött

Infostart / MTI

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén jóváhagyta az uniós menekült- és migrációs politika 9,88 milliárd eurós költségvetését, valamint a külső határok kezelésére szánt 6,24 milliárd eurós támogatást a 2021 és 2027 közötti időszakra - közölte az uniós parlament szerdán.

A tájékoztatás szerint az Európai Unió idén kezdődött hétéves költségvetési időszaka alatt 9,88 milliárd euróból gazdálkodó uniós Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap megerősíti a közös migrációs politikát, a tagállami igényekkel összhangban álló legális bevándorlási politikát határoz meg, támogatja az unión kívüli országból származó bevándorlók integrációját, és hozzájárul az illegális migráció elleni fellépéshez.

Az Európai Parlament kérésére az alap forrásai annak elősegítésére is felhasználhatók lesznek, hogy a tagállamok igazságosabban osszák el egymás között a menekültek és menedékkérők ellátásának feladatát.

Az uniós Integrált Határigazgatási Alap, amelynek hétéves költségvetése 6,24 milliárd euró, az unió külső határainak megerősítését segíti és biztosítja az alapvető jogok tiszteletben tartását. Az alap a közös, harmonizált vízumpolitikához is hozzájárul, továbbá védelmet nyújt az Európába érkező rászorultak, elsősorban egyedül utazó gyerekek számára.

A két uniós alap költségvetéséről szóló jogszabály visszamenőleges hatállyal, 2021. január elsejével lép életbe.

Nyitókép: MTI/AP/Darko Vojinovic
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018