eur:
393.74
usd:
364.99
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárthoz (FPÖ) tartozó belügyminiszter egy bécsi sajtóértekezletről távozik 2019. május 20-án. Heinz-Christian Strache FPÖ-elnök és alkancellár május 18-án lemondásra kényszerült egy korrupciós botrány miatt.
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Szorosabban működne együtt a Fidesszel az FPÖ új elnöke

A magyar nép a szövetségesünk - írta Herbert Kickl.

Köszönetet mondott Orbán Viktor gratuláló leveléért Herbert Kickl, a jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, akit júniusban választottak meg az FPÖ élére; levelében pártja és a Fidesz együttműködésének elmélyítéséért, valamint a hagyományos európai értékek megvédéséért is szót emelt az osztrák politikus - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden.

Herbert Kickl - mint írta - nem nézi végig tétlenül, hogyan válik a "hazák Európájából hazák nélküli Európa". Együttműködés igen, egységesítés nem - hangsúlyozta.

Az FPÖ elnöke azt írta Orbán Viktornak: nem nézhetjük végig azt sem, hogyan tagadja meg egy kiemelt klikk a valós életünket, amely a többség akaratával szemben a genderelméletet és a szivárványos zászló felhúzását tekinti minden dolog legfőbb mércéjének. Józan észre van szükség - emelte ki.

Herbert Kickl nagyra értékeli a Magyarországhoz fűződő kiváló kapcsolataikat, s felidézte: eddigi parlamenti frakcióvezetői pozíciójában is kereste az építő jellegű párbeszédet a magyarokkal. "Mostantól a teljes Szabadságpárt nevében ápolom a gyümölcsöző tapasztalatcserét magyar barátainkkal" - fogalmazott. Herbert Kickl azt írta a Fidesz elnökének: csak üdvözölni tudja a Magyarország érdekeinek érvényesítése iránti rendületlen kitartását, egyben kifejezte örömét, hogy a jövőben intenzívebbé válhat a Fidesz és az FPÖ közötti stratégiai együttműködés.

A Szabadságpárt elnöke biztosította Orbán Viktort arról, hogy személyében az egész magyar nép szövetségesre talál,

amikor a közös célokért történő bátor kiállásról van szó, például a keresztény identitás megőrzéséről, a migrációs politika szigorításáról, az EU külső határainak hatékony védelméről, a nemzetállami szuverenitás fenntartásáról vagy az Unió gyámkodása elleni harcról.

Havasi Bertalan felidézte: Orbán Viktor korábban, gratuláló levelében azt írta Herbert Kicklnek, hogy a Fidesz és az osztrák Szabadságpárt közötti együttműködés szilárd alapot biztosít a magyar-osztrák kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséhez és az Európa jövőjét befolyásoló kérdések megoldásához. Orbán Viktor várakozással tekint a közös munka elé, és biztosította pártelnök kollégáját arról, hogy a közös célok elérésében számíthat a Fidesz támogatására.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×