eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Emmanuel Macron francia elnök az Európai Unió kétnapos brüszeli csúcstalálkozójának első napi ülésére érkezik 2020. július 17-én. A tagállamok vezetői a koronavírus-járvány miatt utoljára februárban találkoztak személyesen.
Nyitókép: MTI/EPA/AFP pool/John Thys

Emmanuel Macron koronavírusos, a portugál kormányfő is követheti őt

Tüneteket mutatott, ezért tesztelték - közölte az elnök hivatala.

Pozitív lett Emmanuel Macron francia elnök koronavírus-tesztje - közölte sajtóértesülések szerint az Elysée Palota. Hét napra karanténba vonul, onnan dolgozik tovább.

A tájékoztatás szerint az elnöknek "korai tünetei" voltak, ezek miatt tesztelték. Az állapotáról nem adtak tájékoztatást.

A francia elnök tegnap este Párizsban munkaebéden látta vendégül Antonio Costa portugál miniszterelnököt, akinek országa január elsejétől veszi át az EU féléves soros elnökségét. Valószínűsíthető, hogy a történet után legalább egy hétre Costa is karanténra kényszerül majd.

(Skynews, BBC)

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×