eur:
394.31
usd:
370.31
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Egy férfi halad el egy védőmaszkot viselő ápolónőt ábrázoló falfestmény előtt Londonban 2020. április 22-én. A koronavírus-járvány miatt Nagy-Britanniában kijárási korlátozások vannak érvényben.
Nyitókép: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Anglia egy hónapra bezár

Négy hetes zárlatot jelentett be a miniszterelnök jövő csütörtöktől.

A nem alapvető szükségleti cikkeket árusító üzleteknek és szolgáltatóknak be kell zárniuk, a vendéglők és a pubok nem fogadhatnak vendéget, de elvitere vagy házhozszállítására készíthetnek éltelt - írja a SkyNews.

A tavaszi korlátozással ellentétben az iskolák és az egyetemek nyitva maradhatnak. Az emberek ugyanakkor csak a legszükségesebb esetben hagyhatják el otthonukat. Ilyennek számít a munkába járás, bevásárlás, de a kutyasétáltatás és a sportolás is. Ugyanakkor az edzőtermek bezárnak.

A külföldi szolgálati utakat nem tiltják meg, de üdülni nem lehet elutazni.

Boris Johnson miniszterelnök azt mondta, hogy a lezárás csütörtökön lép életbe, és várhatóan december 2-ig tart. Ebben az időszakban utazási korlátozásokra is számítani kell.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×