eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Donald Trump amerikai elnök, miután visszatért a washingtoni Fehér Házba a Maryland állambeli Bethesdában lévő Walter Reed katonai kórházból 2020. október 5-én. Trumpot október 2-án szállították elővigyázatosságból a kórházba. Az elnöknél és feleségénél korábban koronavírus-fertőzést állapítottak meg.
Nyitókép: MTI/EPA /Pool/Ken Cenedo

Kimutatták a Covid-19 antitestjeit Donald Trumpnál

Donald Trump amerikai elnök teljesen tünetmentes és napok óta láztalan - közölte Sean Conley, a Fehér Ház orvosa szerdán kiadott közleményében, miután az elnököt az előző napokban koronavírus-fertőzés miatt kezelték.

A közlemény szerint az amerikai elnök az elmúlt 24 órában tünetmentes volt és négy nap óta folyamatosan láztalan is. A vizsgálatok tanúsága szerint a vérében kimutathatóak a Covid-19 antitestjei.

Sean Conley hangsúlyozta, hogy Donald Trump állapota stabil.

Donald Trumpnál és a first ladynél, Melania Trumpnál a múlt héten csütörtökön diagnosztizálták a koronavírus-fertőzést, és az elnököt pénteken kórházba is szállították. A bethesdai Walter Reed katonai kórházban az első napon kétszer is szüksége volt oxigénre - bár ezt csak vasárnap hozták nyilvánosságra -, és több gyógyszert, köztük egy kísérleti antitest-készítményt és Remdesivirt kapott. A Remdesivir-kezelést keddig kapta, vagyis még azt követően is, hogy hétfőn este visszatérhetett a Fehér Házba.

Trump a Fehér Házban folyamatosan dolgozik, az elnöki hivatal egyik elkülönített részében.

Múlt csütörtök óta a Fehér Ház több munkatársáról derült ki, hogy megfertőződött a koronavírussal. Így például vírusos lett Hope Hicks, a Fehér Ház kommunikációs igazgatója, Kayleigh McEnany, az elnöki hivatal szóvivője, aki hétfőn vonult karanténba. Stephen Miller elnöki főtanácsadó pedig kedden este jelentette be, hogy pozitív a vírustesztje.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×