eur:
394.06
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Donald Trump amerikai elnök szájmaszkot visel a Walter Reed katonai egészségügyi központban tett látogatásán a Maryland állambeli Bethesdában 2020. július 11-én. A koronavírus-járvány leginkább az Egyesült Államokat sújtja, eddig 3 355895 fertőzöttet regisztráltak, és 137 405-en életüket veszítették.
Nyitókép: MTI/AP/Patrick Semansky

Donald Trump: nagyon beteg voltam

Ingyenessé tenné az idősek számára a Regeneron koronavírus ellen hatékonynak bizonyult gyógykészítményét, amely neki is segített kigyógyulni a betegségből – közölte videós üzenetében Donald Trump. Az amerikai elnök egyúttal szankciókkal fenyegette meg Kínát is.

„Fantasztikusan haladunk a vírus elleni küzdelemben, amit Kína küldött ide. Kína nagyon megfizet majd azért, amit a világgal és velünk tett” – fogalmazott Donald Trump a Twitteren közzétett videójában, megfenyegetve a világ második legnagyobb gazdaságát.

A vírus szörnyű, de már vannak gyógyszereink. „Egy hete kerültem kórházba. Nagyon beteg voltam. Bevettem ezt a gyógyszert, hihetetlen volt. Akár már másnap elhagyhattam volna a kórházat. Vagy még korábban” – mondta az elnök.

Trump hozzátette, hogy aláírt egy vészhelyzeti felhasználási engedélyt, amely már az amerikai gyógyszeripari hatóság előtt van, hogy ingyenessé tegyék az idősek számára azt a szert, amelyet ő is használt. Azt reméli, hogy a szokásos évek helyett néhány héten belül megtörténhet az engedélyezés - üzente az elnökválasztási kampány hajrájában az időseknek.

Az amerikai elnököt a Regeneron egyik gyógyszerével kezelték, ez az Eli Lilly LY-CoV555 nevű antitest-készítmény.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×