eur:
392.34
usd:
367.11
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
PID/David Bohmann
Nyitókép: PID/David Bohmann

Bécsben már biciklis futárok viszik házhoz a koronavírustesztet

Bécs városa folyamatosan azon dolgozik, hogy minél többen a lehető leghamarabb hozzájussanak a koronavírustesztekhez. Most egy új módszert is bevetnek, immár biciklis és e-robogós futárok szállítják házhoz a gargalizálós teszteket. Most további kétszáz futárt keresnek több mint 600 ezer forintos havi fizetésért.

Aki teszteltetni akarja magát Bécsben, több lehetősége is van – írja Bécs Város Külképviseleti Irodája közleményében.

A tünetmentesek az Ernst-Happel-Stadionnál drive-in vagy gyalogos tesztet csináltathatnak,

ha bizonyos feltételeknek megfelelnek.

Akik enyhe tüneteket produkálnak, ugyanilyen tesztelő állomást vehetnek igénybe a Floridsdorfer Brückénél a Dunaszigeten.

Mindkét állomáson az úgynevezett gargarizálós teszttel vesznek mintát, a procedúra ingyenes.

Aki valamiért nem szeretne elmenni otthonról, kipróbálhatja a legújabb módszert is:

immár futárral házhoz is rendelhető a gargarizálós teszt.

Szeptember vége óta a Veloce futárszolgálat Bécs Városa megbízásából biciklis és robogós futárokkal küldi házhoz a mintavételi csomagot. A folyamat a következőképp zajlik: ha valaki úgy érzi, fertőzött lehet, először a 1450-es telefonszámot kell tárcsáznia, és az egészségügyi személyzet szóban felméri a helyzetet.

Ha megállapították a fertőzés gyanúját, az illető dönthet, hogy ellátogat a tesztelő utcákba, vagy otthoni tesztet kér. Utóbbi esetén a Veloce egy megrendelési értesítést kap,

kiszámolják a hozzávetőleges kiszállítási időt egy háromórás időintervallumban, ezt pedig SMS-ben kiküldik a páciensnek.

Az üzenet azt is tartalmazza, hogy a teszt elvégzése előtt mennyi idővel nem szabad ételt vagy italt fogyasztani. A mintavétel után a futárok el is viszik a mintát.

A gargarizálós teszt azért praktikus, mert a mintavétel biztonságosan és könnyen elvégezhető egyedül is, így szakemberek szabadulnak fel. A futárok már több mint kétezer mintavételi egységet szállítottak ki és a polgárok 99 százaléka elégedett a szolgáltatással. A távlati cél a napi ezer teszt kézbesítése.

A futárok csakis környezetbarát módon, biciklivel és e-robogóval járják az utcákat. A lehető legtöbb teszt elvégzése érdekében

a Veloce jelenleg kétszáz új munkatársat keres, a cég felszerelést, rugalmas munkaidőt és havi nettó 1700-1800 eurót (600-640 ezer forint) kínál.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×