INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 25. péntek
Eufrozina, Kende

pfizer

vakcina

usa

koronavírus

Influenza elleni védőoltás injekciós tűben egy salgótarjáni háziorvosi rendelőben 2017. október 24-én. Összesen 1,3 millió adag ingyenes védőoltás van a háziorvosoknál. A térítésmentes védőoltásra a 60 évesnél idősebbek, az asztmások, a cukorbetegek, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, valamint a várandós nők jogosultak. Az idén is jár azoknak is a vakcina, akik a munkájuk során vagy szervezett segítségnyújtás keretein belül migránsokkal kerülnek kapcsolatba.

Bombának szánt bejelentés egy koronavírus-vakcináról

Infostart

A Pfizer amerikai gyógyszergyár vezetője állítja, októberben már lesz oltás.

Egy hétfői tévéinterjúban a Pfizer amerikai gyógyszergyár vezérigazgatója, Albert Bourla bejelentette, októberre lesz koronavírus elleni védőoltása - szúrta ki a 24.hu.

A CNBC amerikai tévében azt is elmondta, eddigi kísérleteiket siker koronázza, ezért most már idős, krónikus betegeken tesztelik az oltóanyagot, amellyel kapcsolatban az az ígéret, hogy hatékony lesz és biztonságos.

A Pfizer a német BioNTech gyógyszergyártóval együtt dolgozik a vakcinán. A cég már szombaton bejelentette, hogy kiterjeszti a klinikai kísérleteket, s az eddigi 30 ezer ember helyett 44 ezer emberen végez majd kísérleteket.

Az USA-ban jelenleg három gyógyszergyár folytat komoly vakcinakísérleteket, ezekbe az amerikai kormányzat már több milliárd dollárt belefektetett.

Közben az amerikai lakosság egyre növekvő mértékben szkeptikus a vakcinákkal, illetve azok megbízhatóságával kapcsolatban, főként azért, mert túl gyorsan adnak engedélyt egy ilyen fontos oltásra.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI Fotó: Komka Péter
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018