eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Koronavírus-vizsgálatot végző egészségügyi dolgozó egy férfi orrából vesz mintát az indiai Prajagradzsban 2020. augusztus 7-én. Indiában a fertőzöttek száma átlépte a kétmilliót, több mint 41 ezer ember pedig belehalt a betegségbe, miközben vidéki egészségügyi önkéntesek sztrájkba kezdtek, mert nem megfelelőnek érzik a felszerelésüket.
Nyitókép: MTI/AP/Radzses Kumar Szingh

Van egy ország, ahol egyetlen nap alatt több mit 90 ezer új fertőzöttet regisztráltak

Németország támogatást nyújt Indiának, ahol rekordokat dönt a járvány.

Németország több százezer tesztkészletet és egészségügyi védőfelszerelést küld Indiába, továbbá rövid lejáratú hitelt nyújt az ázsiai országnak - írták a német Funke Médiacsoport lapjai vasárnap, miközben Indiában újabb rekordot döntött az újonnan azonosított koronavírus-esetek száma.

Gerd Müllernek, a német kormány nemzetközi fejlesztési együttműködésért felelős miniszterének bejelentése szerint a 330 ezer koronavírus-teszt és 600 ezer egészségügyi védőfelszerelés mellett minisztériuma 460 millió eurónyi (mintegy 165 milliárd forint) rövidtávú kölcsönt nyújt Újdelhinek. Az összeget elsősorban az élelmiszersegélyekre szánják és azoknak a megsegítésére, akik a járvány miatt veszítették el a megélhetésüket.

A német miniszter a gesztust

a világ egyik legnagyobb, koronavírus-járvánnyal kapcsolatos segítségnyújtási intézkedésének nevezte.

Indiában terjed a leggyorsabb ütemben a járvány, az elmúlt két hétben körülbelül 1 millió új fertőzést regisztráltak, ezzel az igazolt fertőzések száma jócskán meghaladta a 4 milliót (4 113 811). Az egészségügyi hatóságok vasárnap minden eddiginél több, 90 632 újonnan azonosított esetről számoltak be az előző napi, szombati adatok alapján. Az új esetek száma csütörtökön és pénteken is meghaladta a 80 ezret.

Az Egyesült Államok és Brazília után az 1,3 milliárdos India a harmadik ország, ahol a járvány kezdete óta négymilliónál is több fertőzöttet regisztráltak, de a világjárványról folyamatosan statisztikát készítő baltimore-i Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adataiból arra lehet következtetni, hogy a dél-ázsiai ország hamarosan lekörözi Brazíliát, elemzők pedig nem zárták ki, hogy a jelenleg első helyezett Egyesült Államokat is.

Szakértők felhívták továbbá a figyelmet arra, hogy a járvány terjedésének üteme tovább gyorsulhat a május közepe óta életben lévő járványügyi korlátozások fokozatos enyhítése nyomán.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×