INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 28. hétfő
Vencel

nyugat-balkán

koszovó

bosznia-hercegovina

szerbia

észak-macedónia

Szájmaszkot viselő próbababák egy szarajevói bevásárlóközpontban 2020. július 27-én, a koronavírus-járvány idején. Bosznia-Hercegovinában 10 498-ra nőtt a nyilvántartásba vett koronavírussal fertőzöttek száma, 294-en életüket veszítették a betegség következtében.

Dráma a Nyugat-Balkánon: titkolózó fertőzöttek, összeomlás szélén álló egészségügyi rendszer

Infostart / MTI

Összeomolhat a koszovói egészségügyi rendszer a koronavírus terjedése miatt - figyelmeztettek orvosok szerdán. Több más régiós országban is nagy a baj.

Koszovóban a járvány- és tüdőosztályok minden kórházban megteltek, és az intenzív osztályokon is nagyon kevés a hely, ezért mindenkinek arra kell törekednie, hogy megelőzze a fertőzést - közölték orvosok. A kis nyugat-balkáni országban egy nap alatt 9049-ről 9274-re nőtt az azonosított fertőzöttek és tizenhárommal 269-re a halálos áldozatok száma.

Szerbiában keddről szerdára 26 451-ről 26 738-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Kedden hét újabb halálos áldozata volt a betegségnek, így a halottak száma 605-re emelkedett. Predrag Kon, az ország vezető járványügyi szakértője szerint egyre biztatóbb a helyzet, hiszen csökken a napi új fertőzöttek száma, és azoké is, akiket kórházban kezelnek. Mint mondta,

kezelhetővé vált a járvány, de nem szabad lazítani a fegyelmen.

Észak-Macedóniában egy nap alatt 11 128-ról 11 202-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Kedden öt halálos áldozata volt a Covid-19-betegségnek, így a halottak száma 505-re nőtt.

Montenegróban 3301-ről 3361-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában egy halálos áldozata volt a koronavírusnak, így a halottak száma 53-ra nőtt. Az ellenőrök folyamatosan vizsgálják, betartják-e a vendéglátóhelyek az előírásokat, és súlyos pénzbüntetést mérnek ki azokra, akik megszegik a szabályokat - közölte a kormány.

Bosznia-Hercegovinában egy nap alatt 12 462-ről 12 856-ra nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma, és tizenegyen haltak bele a Covid-19-betegségbe, a halálos áldozatok száma ezzel 372-re nőtt. Járványügyi szakértők szerint aggasztó a helyzet az országban, folyamatosan nő az új fertőzöttek száma, és nagyon sok fiatal fertőződik és hal meg. Gondot jelent, hogy

sok fertőzött nem akarja megmondani, kivel került kapcsolatba az utóbbi napokban, hetekben,

így nehéz követni a lehetséges átfertőződések útját.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Szájmaszkot viselő próbababák egy szarajevói bevásárlóközpontban 2020. július 27-én, a koronavírus-járvány idején (MTI/AP/Eldar Emric)
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018