eur:
395.62
usd:
366.69
bux:
65620.71
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Szájmaszkot kötöttek a New York-i Szabadság-szobor mására a New York-New York szálloda és kaszinó épülete előtt Las Vegasban 2020. július 17-én, a koronavírus-járvány idején.
Nyitókép: MTI/AP/John Locher

A tomboló járvány közepette lép le New York egészségügyi vezetője

Oxiris Barbot Bill de Blasio polgármesterrel különbözhetett össze, aki nem hallgatott rá.

Lemondott New York városának egészségügyi vezetője, Oxiris Barbot, mert Bill de Blasio polgármester szerinte rosszul kezelte a koronavírus-járványt.

Lemondó levelében a szakember "mély csalódottságának" adott hangot. Mint fogalmazott: "életünk legfontosabb közegészségügyi válsága idején

nem olyan mértékben vették igénybe a járványügyi szakemberek tudását, ahogyan azt kellett volna".

Majd hozzátette: New York járványügyi szakemberei világszerte elismerést vívtak ki maguknak, és a városnak csak hasznára lett volna, ha él ezekkel a tapasztalatokkal.

A The New York Times című lap információi szerint Barbot és a városi önkormányzat viszonya március óta igen feszült volt. Részben azért, mert Bill de Blasio polgármester márciusban nem akarta bezáratni az üzleteket és az iskolákat, és ezzel a járványügyi szakemberek szerint hozzájárult a vírus gyors terjedéséhez, részben pedig azért, mert később a szakemberek tanácsai ellenére sem szorgalmazta a vírusfertőzöttek kapcsolatainak feltárását. A The New York Times által megszólaltatott egészségügyi szakemberek szerint a polgármesternek jobban kellett volna hallgatnia Oxiris Barbotra, támogatnia kellett volna a javaslatait.

Bill de Blasio kedden már ki is nevezte Barbot utódját, Dave Chokshi orvost.

New Yorkban több mint

20 ezer ember halt meg

a vírusfertőzés okozta Covid-19 betegségben és szövődményeiben.

Az Egyesült Államokban - a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint - a járvány kitörése óta már csaknem ötmillió a diagnosztizált fertőzöttek száma, és több mint 155 ezren haltak meg a Covid-19 és szövődményei miatt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×