eur:
394.08
usd:
365.23
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Kötélre függeszti otthona előtt a maga készítette, ingyen elvihető szájmaszkokat Janet Tesoriero ausztrál asszony (b) South Melbourne-ben 2020. július 27-én. Victoria államot elérte a koronavírus-járvány második hulláma, július 27-én 10 halálesetet jelentettek, ami a legnagyobb napi halálozási szám a koronavírus-járvány kezdete óta. A megbetegedéseket főleg munkahelyi megfertőződések láncolata okozza, illetve nagy az idősotthoni megfertőződések aránya. Victoriában két hete mindenkinek maszkot kell viselnie otthonán kívül, az államot karanténba zárták Ausztrálián belül.
Nyitókép: MTI/EPA-AAP/Daniel Pockett

Elképesztő szigor jön Ausztráliában

Katasztrófahelyzetet hirdetnek a járványügyi szempontból legrosszabb helyzetben lévő ausztráliai államban, Victoriában - jelentette be az állam miniszterelnöke.

Daniel Andrews azt mondta, a vasárnap este életbe lépő, hat hétig tartó korlátozások értelmében ezentúl családonként egy ember mehet el bevásárolni, ám csak az otthonától számított ötkilométeres körzeten belül.

A rendelkezés egyebek közt éjszakai kijárási tilalmat is előír,

a miniszterelnök pedig hozzátette, hogy hétfőn további, az üzleteket érintő döntéseket tesznek közzé.

A The Sunday Herald Sun című ausztrál hetilap szerint a rendelkezés vélhetően a nem alapvető fogyasztási cikkeket áruló boltok ideiglenes bezárására vonatkozik majd.

Andrews azt mondta, szombat óta 671 új fertőzést regisztráltak, beleértve hét halálos áldozatot is. Hozzátette, hogy még mindig sok az olyan fertőzés, amelynek az eredetét nem tudták beazonosítani.

A Baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnapi jelentése szerint Victoriában eddig 10 931 koronavírus-fertőzést regisztráltak, a vírus okozta Covid-19 betegségbe 116-an haltak bele. A halálos áldozatok száma Ausztrálián belül Victoriában a legmagasabb, 208.

Melbourne-ben három héttel ezelőtt vezettek be hathetes részleges kijárási korlátozást, és mindenkinek maszkot kell viselnie otthonán kívül, Andrews pedig leszögezte, ha ez nem lesz elég, akkor szigorúbb intézkedéseket kell bevezetni. Victoria határait már korábban lezárták az országon belül.

Nemrég a miniszterelnök azt közölte újságírókkal, hogy a fertőzöttek negyedéről kiderült, hogy nem tartotta be az egészségügyi előírásokat, nem maradt házi karanténban.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×