eur:
393.93
usd:
368.01
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Munkások tisztítják a falat egy kijevi aluljáróban 2020. május 22-én, a koronavírus-járvány idején. Ukrajnában továbbra sem lassul a koronavírus-fertőzés terjedése, de ettől a naptól kezdve a régiók megkezdhetik a korlátozások enyhítését, attól függően, hogy az adott térségben hány fertőzött van.
Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Nem fékez a járvány Ukrajnában

Megint ezer fölötti új fertőzöttet regisztráltak

Nem lassul a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában, 1022 az egy nap alatt azonosított betegek száma, velük együtt az eddig igazolt fertőzötteké pedig már meghaladta a 67,5 ezret - derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által szerdán közzétett adatokból, amelyeket az egészségügyi miniszter is megerősített.

Az elhunytak száma a 21 újabb halálos áldozattal 1650-re emelkedett, miközben eddig 37 394-en gyógyultak meg, közülük előző nap 650-en. Az aktív betegek száma 28 553-ra emelkedett. Ukrajnában a hónap eleje óta egy-két napot leszámítva folyamatosan nyolcszáz fölötti az újonnan azonosított fertőzöttek száma. A járvány kitörése óta az eddigi legmagasabb napi növekményt, 1109-et ugyanakkor még a múlt hónapban, június 26-án regisztrálták.

A legtöbb új beteget ismét az ország két legfertőzöttebb területéről jelentették, a nyugat-ukrajnai Lviv megyéből 149-et, a fővárosból, Kijevből 132-et, továbbá Ivano-Frankivszk megyéből 118-at. Lviv megyében négy újabb halálos áldozattal 249-re nőtt az elhunytak száma, az azonosított fertőzötteké 9248-ra. Kijevben két újabb esettel 132-re nőtt a betegség halálos áldozatainak száma, az igazolt betegeké pedig 7932-re.

Kárpátalján az elmúlt napban négy haláleset történt, továbbá 68 új megbetegedést jelentettek, így az elhunytak száma a megyében 176-ra, az azonosított fertőzötteké pedig 5008-ra nőtt, miközben eddig 1923-an győzték le a kórt.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter szokásos napi tájékoztatóján hozzáfűzte, hogy előző nap 230 Covid-19 beteget kellett kórházba szállítani. Aggasztónak nevezte, hogy egyre nő a kórházi ellátásra szoruló betegek száma. Az egészségügyi dolgozók közül pedig újabb 74 betegedett meg, és körükben már meghalata a 8,5 ezret a járvány kitörése óta megfertőződöttek száma.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×