eur:
394.74
usd:
371.13
bux:
66132.15
2024. április 16. kedd Csongor
Egészségügyi dolgozó egy utas testhőmérsékletét méri az ausztriai Gries am Brenner település és az osztrák-olasz határ közötti parkolóban 2020. március 10-én. Az osztrák határon az Olaszországból érkező járműveket szúrópróbaszerűen ellenőrzik a koronavírus-járvány terjedése miatt. Olaszországban eddig 463 ember halt meg a járvány következtében.
Nyitókép: MTI/EPA/Jan Hetfleisch

Ismét emelkedett a fertőzöttek száma Ausztriában

Az elmúlt 24 órában több mint százan fertőződtek meg koronavírussal

Míg vasárnapról hétfőre 86, addig az elmúlt 24 órában 119 új esetet diagnosztizáltak. A legtöbben Bécsben (36 fő) és Felső-Ausztriában (30 fő) fertőződtek meg.

A felső-ausztriai Salzkammergutban,

a Wolfgang-tónál kialakult fertőzési gócpontban 62-re nőtt azoknak a száma, akiknek pozitív a koronavírus-tesztje.

Az első osztályú Rapid Wien labdarúgó-csapat egyik játékosa is megfertőződött koronavírussal.

Rudolf Anschober egészségügyi miniszter kedden Bécsben bejelentette, hogy

felülvizsgálják és a tervek szerint módosítják a járványügyi törvényt Ausztriában

Hat hónapja "szükségállapot" van - jelentette ki Anschober. Kifejtette: a koronavírus-járvány kezdete óta számos jogi lépéssel, illetve eszközzel igyekeztek meggátolni a járvány terjedését, ezzel együtt ugyanakkor jogi reformokra is szükség van.

Ezért a tervek szerint hamarosan átdolgozzák az 1913-ban elfogadott, a tömegméretű járványról szóló törvényt. Az alkotmánybíróság ugyanis nemrég kifogásolta, hogy a törvény megfogalmazása néhány helyen nem egyértelmű - tette hozzá.

A miniszter elképzelése szerint szervezeti átalakítások is lesznek, így bővítik a minisztérium jogi osztályát. Anschober leszögezte: a jövőben csak olyan jogi szabályozásra tesznek javaslatot, amelyet előzetesen a szakértők is jóváhagytak.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×