eur:
395.08
usd:
365.93
bux:
65340.3
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Szájmaszkok száradnak kötélen Fokvárosban 2020. április 18-án, a koronavírus-járvány idején. Dél-Afrikában április végéig vannak érvényben szigorú kijárási korlátozó intézkedések, amelyek értelmében tilos a kocogás, az alkohol vagy a cigaretta értékesítése és a kutyasétáltatás is.
Nyitókép: MTI/EPA/Nic Bothma

Szerbiában lelkiismereti kérdés marad a járványügyi szabályok betartása

Nem büntetik azokat, akik nem tartják be az intézkedéseket

Szerbia vezető járványügyi szakértője, Predrag Kon büntetést szeretett volna bevezetni azok számára, akik nem tartják be a szükséges elővigyázatossági intézkedéseket, de a kormány válságstábja ezt elutasította, és továbbra is az emberek lelkiismeretére akarja bízni, hogy betartják-e a koronavírus-járvány megfékezésére hozott előírásokat.

Szerbiában az utóbbi 24 órában 13 372-ről 13 565-re emelkedett az igazolt fertőzöttek száma. Pénteken egy újabb halálos áldozata volt a betegségnek, így a halottak száma 265-re emelkedett.

Koszovóban egy nap alatt 2432-ről 2494-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában két halálos áldozata volt a Covid-19 betegségnek, ezzel 44-re nőtt a halottak száma. Mivel sem az egészségügyi minisztérium, sem a kormány nem kezdeményezett eddig külön törvényt a koronavírus-járvány kezelésére vonatkozóan, ezért egy válságkezeléssel megbízott testület nyújtott be egy ilyen jogszabályra vonatkozó javaslatot a koszovói parlamentnek.

Észak-Macedóniában péntekről szombatra 5595-ről 5758-ra emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Egy nap alatt hárman haltak bele a Covid-19 betegség szövődményeibe, és ezzel 268-ra nőtt a halálos áldozatok száma. Noha az ország pénteken megnyitotta a határait a ki- és bejövő forgalom előtt, a belügyminisztérium jelentése szerint inkább csak a bejövő forgalom indult meg jelentősen, az észak-macedónok egyelőre nem keltek útra.

Montenegróban egy nap alatt 414-ről 439-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Az Adria-parti országban két hónapja nem volt halálos áldozata a vírusnak, a járvány ideje alatt kilencen haltak bele a betegségbe.

Bosznia-Hercegovinában szombatra 3796-ról 3935-re nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában három ember halt bele a betegségbe, így a halottak száma 178. Mivel számos országba egyelőre nem léphetnek be boszniai állampolgárok, az idegenforgalmi szakemberek azt javasolják a boszniaiaknak, hogy fedezzék fel az országot, és támogassák a hazai turizmust.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×